avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Buna ziua.
Mama noastra locuieste de 50 ani intr-o casa cu 3 camere+dependinte in provinicie. In urma succesiunii (dupa moartea bunicului) o camera a revenit unei surori de-a mamei, o alta casuta din aceeasi curte altei surori, terenul de sub ea la alta sora. Surorile mamei s-au mutat in Bucuresti. Mama a ramas in casa si si a platit timp de 50 ani toate taxele si impozitele la primarie pe numele ei , a acoperit casa, a renovat-o dupa o inundatie etc.
Mai este valabila acea succesiune de acum 50 ani?
Mai au dreptul celelalte surori la acea gospodarie? Mentionez ca pamantul de sub casa si 2 camere este al mamei mele, casa a fost doar ridicata de bunici apoi terminata de parintii mei.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: anda2happy , utilizator 23:07, 17 Iulie 2005
uccesiunea se dezbate o singura data. Acum depinde.S-au facut acte?
depinde foarte mult de situatia de fapt pe care tu ai descris-o foarte succint. dar din ce ai scris tu rezulta ca mama ta s-a purtat ca un adevarat proprietar(platind taxele si impozitele, renovand casa) iar dupa 30 de ani se poate invoca uzucapiunea fara nici un titlu doar in baza unei posesii neviciate.sper sa te ajute cu ceva raspunsul meu.bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui apartine camera ? Buna ziua. Mama noastra locuieste de 50 ani intr-o casa cu 3 camere+dependinte in provinicie. O camera a fost data cu acte de catre bunica noastra unei ... (vezi toată discuția)
Mostenire donabella44 donabella44 am si eu nevoie de un sfat. In urma cu 40 de ani, am renuntat in favoarea surorii mele la partea mea din casa dobindita in urma decesului tatalui nostru. ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters181657 ContSters181657 In anul 2008 tatal meu a decedat, in acest timp mama mea a evitat sa faca taxa de succesiune. Acum ca a ajuns la o varsta la care trebuie sa se gandeasca ca ... (vezi toată discuția)