avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cui apartine camera ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cui apartine camera ?

Buna ziua.
Mama noastra locuieste de 50 ani intr-o casa cu 3 camere+dependinte in provinicie. O camera a fost data cu acte de catre bunica noastra unei surori de-a mamei. Sora mamei s-a mutat la Bucuresti. Mama a ramas in casa si si a platit timp de 50 ani toate taxele si darile aferente catre stat, a acoperit casa, a renovat-o dupa o inundatie etc.
Mai are dreptul sora la acea camera?
Va multumesc.
Cu ce fel de acte a fost dată camera surorii?????????
da,este interesant ce intelegeti d-voastra prin acea expresie.daca este vorba de un act de instrainare(vanzare-cumparare, donatie etc),atunci sora mamei d-voastra este in continuare propretara asupra imobilului.
Mama d-voastra are doar dreptul de cere de la sora ei contravaloarea cheltuielilor necesare si utile ocazionate in timpul folosintei, in virtutea gestiunii de afaceri.
In urma iesirii din indiviziune dupa moartea tataluli lor. Mentionez ca pamantul de sub casa este al mamei.
Toate impozitele la primarie au fost platite timp de 50 ani de catre mama.
Multumesc
Actul pe camera l-a obtinut in urma iesirii din indiviziune dupa moartea tataluli lor. Mentionez ca pamantul de sub casa este al mamei.
Multumesc
In urma iesirii din indiviziune dupa moartea tataluli lor. Mentionez ca pamantul de sub casa este al mamei.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Succesiune Buna ziua. Mama noastra locuieste de 50 ani intr-o casa cu 3 camere+dependinte in provinicie. In urma succesiunii (dupa moartea bunicului) o camera a revenit ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune Mirela3 Mirela3 Urmare a legii 18/1991, mama mea a primit titlu de proprietate pentru un pamant. Pe titlu mai figureaza urmatorii: A, B, C – copii unei surori a mamei ... (vezi toată discuția)
Apartament cu doi proprietari ( frate si sora ) Ana Draghici Ana Draghici Buna ziua, Sunt intr-o situatie destul de incurcata in momentul de fata si am nevoie de un sfat care sa ma indrume. In prezent, eu locuiesc cu mama mea ... (vezi toată discuția)