faceti succesiunea dupa tata si apoi, cand va deceda si mama, faceti succesiune dupa ea; e mai rentabil decat sa va apucati acum de impartire
Da,dar sora mea nu vrea sa investească nimic acolo,pe. Când eu vreau,muncesc in fiecare weekend.Și atunci când mama nu va mai fi eu cu ce mă aleg,cu banii băgați.
Pai da, dar ziceati ca vreti impartire egala, nu? Egala va fi dupa moartea mamei. Daca vreti altceva, atunci asa spuneti ...
Da, se vrea o Impartire egala, Avem o casuta mica cu 2 camere, fiecare are camera ei ,facuta impreuna, afara de cea batraneasca, Nu stam in ea decat cand mergem la tara,eu vreau sa fac cate ceva in ea si in curte pentru confortul nostru, dar sora mea nu vrea, in schimb este multumita cand eu bag banii si aranjez., ii place.Am zis ca nu o sa mai fac, dar poti sta asa, trebuie intretinuta gospodaria, mama nu mai poate.Intrebare .impartim dar banii pe care i.am bagat nu o sa ii mai recuperez. in veci, pt ca sora mea a zis ca ea nu vrea decat sa aiba unde face un gratar cand vine acolo.
pentru o impartire egala, repet, trebuie sa faceti oricum succesiunea dupa tata; mama, daca vrea, in cadrul unui partaj succesoral si contra unei sulte (despagubiri), va poate da partea ei din mostenirea dupa tata; se poate si fara sulta dar asa ar fi mai corect si mai cinstit; astfel, tot ce a ramas dupa tata, va fi impartit in mod egal intre surori; asta presupune ca ramaneti in coproprietate, deci codependente daca in cadrul aceluiasi partaj nu solicitati ca fiecare sa ramana cu anumite bunuri
cat priveste pamanturile mamei, pentru binele tuturor si pentru liniste in familie va sfatuiesc sa nu e impartiti nicicum si sa i le lasati pana la moarte apoi ele se vor imparti singure, prin succesiune; altfel, va complicati existenta si, in plus, riscati conflicte dureroase in familie