avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Activitate titus12

Activitate titus12

Buna sera, am rugamintea sa-mi raspundeti la o intrebare:
sunt in concediu crestere copil in caz de un nou membru im famile cum se calculeaza indemnizatia pentru al doilea copil?
Răspuns la discuția FORMARE PROFESIONALA
dupa toate discutiile avute despre cazul meu aveti vreun sfat pentru mine,o recomandare ceva??
suma de plat, dupa ce imulteste cu 3 este in jur de 50,000 lei,daca sunt dat in judecata crede-ti ca, clauza cu inmultirea costurilor cu 3 ar putea sa o considere abuziva?
nu este mentionata nici o suma,doar o fraza in care se specifica ca in caz de demisie costurile vor fi imultite cu 3
si de asemenea am gasit in codul muncii urmatorul fragment;
5. Obligaţia de restituire ce incumbă salariatului nu poate depăşi cuantumul cheltuielilor făcute de angajator cu formarea sa profesională. De asemenea, salariatul nu are obligaţia de a restitui angajatorului salariile...
mie de ce imi zice sa platesc de 3 ori?
da, am semnat si acolo imi zice ca trei ani si daca plec datorez toate costurile x 3, am stat 2 ani ani si acum am o oferta mult mai avantajoasa si vreau sa stiu care imi sunt optiunile?
6. Dispozitiile art. 198 alin. (3) C. muncii nu permit convenirea unei clauze penale intre partile contractului individual de munca, prin care acestea ar stabili anticipat cuantumul prejudiciului constand in cheltuielile...

In cazul in care angajatorul isi asuma obligatia de a suporta chetuielile ocazionate de formarea profesionala a salariatului, partile pot conveni, in contrapondere, ca salariatul sa restituie aceste cheltuieli daca....

11. Nu incalca dispozitiile art. 38 C. muncii, fiind deci admisibila, clauza penala prin care partile contractului individual de munca stabilesc la suma de 5000 euro cuantumul prejudiciului care va fi...

nu pot sa citesc aceste articole in conseciinta nu le inteleg, oute-ti sa ma ajuta-ti?
in codul muncii la art 198 sunt niste adnotari cu referire la art. 198 C, alin 3 c si 4 C ,puteti va rog sa ma lamuriti?
daca in demisie trec fraza " de comun acord sau pe cale amiabila" iar demisia + lichidarea sunt semnate fara vreo referire la recuperarea costurilor desi valoarea este mentionata in licihidare, in timp firma se poate razgandi si sa ceara recuperare ?
la calculul sumei de restituit sau adaugat salariul +cazare si transportul si sau imultit cu 3. este corect din punct de vedere l;egal?