BUNA SEARA,AS DORI VA ROG SA OBTIN O INFORMATIE PRIVIND LEGALITATEA,FORMULA DE CALCUL COSTULUI UNUI CURS DE FORMARE IN CAZ IN CARE ANGAJATUL ISI Da demisia
In schimb, cheltuielile pe care trebuie să le restituie salariatul în condiţiile art. 198 alin. (3) din Codul muncii nu includ nici salariul şi nici indemnizaţia încasate de acesta în timpul formei de pregătire profesională. Suma pe care trebuie să o restituie salariatul cu titlu de cheltuieli nu trebuie să fie disproporţionată faţă de cheltuielile reale făcute de angajator, având în vedere că textul art. 198 din Codul muncii nu urmăreşte lipsirea salariatului de dreptul de a demisiona.(Alexandru Ţiclea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Ţichindelean, Ovidiu Ţinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucureşti, 2004, p. 300)
Nerespectarea de catre salariat a obligatiei de a nu avea initiativa incetarii contractului individual de munca pentru o perioada stabilita prin act aditional, determina obligarea acestuia la suportarea tuturor cheltuielilor ocazionate de pregatirea sa profesionala, proportional cu perioada nelucrata din perioada stabilita conform actului aditional la contractul individual de munca.
Salariul nu intra in calculul cheltuielilor de formare profesionala.
daca in demisie trec fraza " de comun acord sau pe cale amiabila" iar demisia + lichidarea sunt semnate fara vreo referire la recuperarea costurilor desi valoarea este mentionata in licihidare, in timp firma se poate razgandi si sa ceara recuperare ?
Demisia nu poate fi cu acordul partilor sau pe cale amiabila.
Demisia opereaza incetarea contractului de munca, in mod unilateral, fara a fi necesara aprobarea acesteia de catre angajator.
Demisia poate fi cu sau fara preaviz.
Raspunderea patrimoniala a fostilor salariati se poate angaja intr-un termen de 3 ani de la data la care angajatorul a luat cunostinta de prejudiciul cauzat de catre salariat.