avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate Dntz_dntza

Activitate Dntz_dntza

Buna ziua!

Care sunt sanctiunile pentru operatorii economici? Fac referire la articolele din codul consumatorului : 296/2004 repl in 2008. #-o
Am primit de curand o amenda al carei proces verbal contine un scris foarte indescifrabil. Practic, nici nu se inteleg imprejurarile in care am fost sanctionata si nici articolele din lege prin care confirma posibilitatea de sanctionare.
Exista vreo lege pe baza careia sa fac contestatie cu privire la scrisul agentului constatator?

Mentionez faptul ca dupa ce s-a completat formularul de constatare amiabila la asigurator in decembrie, am hotarat sa imi repar bara in regim propriu, astfel am primit banii necesari sa imi cumpar bara. Am cumparat-o, dar neintelegandu-ma cu tata, nici in momentul de fata nu a inlocuit-o. Domnisoara imi tot repeta ca trebuia sa imi repar masina in 30 de zile. Bara este lipita, mai precis bucatile care au sarit din ea. Recunosc ca are lipsa cam 2-3 cm patrati, asta fiind o bucata pe care nu am mai gasit-o.
Asta vroiam sa stiu: in caz de constatare amiabila, sunt obligata prin lege sa imi repar masina intr-un anume termen?
Am o problema: azi m-a oprit o domnisoara de la politia rutiera si mi-a cerut actele la control printre care si autorizatia de reparatie pentru bara de pe fata ( mentionez ca bara este sparta in zona de sub far, dar e si lipita la loc). Nu am avut autorizatia asa ca i-am prezentat formularul de constatare amiabila de cand s-a produs accidentul, asta fiind in 2012, undeva prin decembrie. Domnisoara mi-a spus ca nu are nici o valoare si ca sunt obiligata ca in 30 de zile sa imi remediez avariile detinute. Din ce stiam eu, nu aveam voie sa circul cu autoturisme avariate in asa fel incat sa afectez in mod negativ traficul rutier sau carosabilul ( parti care se pot desprinde in mers etc.)
Am primit si o amenda pe motivul lipsei autorizatiei de reparatii.
Vreau sa stiu si eu daca in lege este prevazut termenul in care trebuie sa ma incadrez pentru a-mi remedia avariile si sa mi se si citeze articolul respectiv !!! X-(