Buna ziua tuturor.
Situatie: propietate (casa la tara), cadastrata, intabulata, tot OK la litera legii.O latura a propietatti (curtii) care formeaza "granita" cu un vecin avea doar 6-7 stalpi de fier ca delimitare , posizionati exact pe linia de amplasament corespunzatoare hartii/dimensiunilor din cadastru (fara existenta unui gard ). Eu locuiesc/muncesc in strainatate si venim in tara odata pe an de data aceasta vom merge in luna septembrie. Intre timp, vecinul a construit un gard ,de capul lui, fara se ne contacteze (daca vrem sa contribuim 1/2 sau macar se ne anunte).
Problema: gardul nou construit este amplasat cca. 3 metri pe propietatea noastra; din constatarea unei rude a noastra care cunoaste situatia si a masurat dupa cum i-am indicat eu (la telefon)conform datelor cadastrale,rezulta ca in total de la intrare principala (porti) pana la sfarsitul propietati mele au fost furati cca 300 m patrati.
Care ar fi procedurile (si in ce ordine) de urmat ? Sesizare Parchet, Politie locala, cum ar trebui sa procedez in mod pasnic si legal pentru al determina sa-si demoleze gardul abuziv amplasat ?
Buna ziua. Daca cineva ma poate indruma in situatia urmatoare:
Mama decedata in 27 feb. 2013. Mostenire = un apartament; sunt unicul fiu=mostenitor (tatal decedat de 20 ani). Nu am deschis pana in present mostenirea, beneficiez de apartament, platesc cheltuielile aferente, etc. dar imediat dupa inmormantare, a trebuit sa ma intorc la serviciu in strainatate, As vrea in luna septembrie sa revin in tara, pentru a razolva actele de mostenire, este tarziu ???
Multumesc anticipat tuturor celor care ma pot indruma asupra procedurilor necesare daca am depasit 6 luni de la data decesului