avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Activitate Teo-DorA

Activitate Teo-DorA

Pe perioada concediului de crestere a copilului, daca particip la un concurs pentru ocuparea unui post pe perioada nedeterminata si in urma concursului ocup postul respectiv, sunt obligata sa ma intorc la servici, sau pot continua concediul pana la terminarea acestuia si abia apoi sa revin pe post?
Răspuns la discuția CIM perioada determinata
Vă mulţumesc din suflet pentru lămuriri!
Răspuns la discuția CIM perioada determinata
primul contract 16.02.2011 - 31.08.2011 (a fost inclusa perioada de proba);
al doilea contract 01.09.2011 - 31.08.2013;
al treilea contract 01.09.2012 - 31.08.2013.
Deci nu trebuie sa mai duc nicaieri nici o copie dupa concediu, doar in original la angajator?

Va multumesc din tot sufletul pentru lamuriri!
Este vorba de acelasi angajator dar e vorba de doua functii total diferite, deci in acest caz eu voi duce in continuare concediile pre-post natale si voi fi inregistrate la ei (ca si pana acum), dar in ceea ce priveste indemnizatie revenita nu va fi afectata deoarece practic salariul brut se va calcula in functie de ultimele 6 luni anterioare... si tot asa? Am inteles bine?

Va multumesc din suflet!
Am un CIM pe perioada determinata care urmeaza sa inceteze la 1 sept. a.c., au fost incheiate 3 contracte consecutive intre aceleasi parti iar ultimul a fost pe 12 luni, dar in total, perioada celor 3 contracte nu depaseste 36 de luni. Ar mai putea fi prelungit cumva, d.p.d.v. legal?
Nelamurirea mea ar fi urmatoarea:
- am doua contracte de munca cu cate 0,5 norma, 1 CIM pe perioada nedeterminata si 1 CIM pe perioada determinta, care se incheie la 31 august 2013;
- sunt in concediu prenatal din iulie, iar pruncusorul va veni pe lume undeva in luna septembrie.

INTREBAREA mea ar fi daca ma afecteaza cu ceva in perioada concediului pre-post natal sau in perioada CCC faptul ca voi ramane doar cu jumatarea de norma pe perioada nedeterminata, referindu-ma la indemnizatii.

Stiu ca, concediul pre-post natal se calculeaza avand la baza salariile brute din ultimele 6 luni LUCRATE, dar nu sunt foarte sigura... iar CCC are la baza salariile nete din ultimele 12 luni CALENDARISTICE (adica inclusiv cele de concediu pre-post natal), dar din nou nu stiu daca sunt informata bine...