avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Activitate diamant24

Activitate diamant24

Buna ziua ! In firma unde lucrez aveam un un CIM de 8 ore ,intre timp acest contract mi-a fost schimbat de catre conducere ,astfel cele 8 ore au devenit 4 ore in CIM . Schimbarea a fost facuta fara stirea mea si fara acordul meu ,cand mi-am dat seama ca sunt la 4 ore trecuse 3 ani ,in momentul acela am cerut sa mi se arate actul in care am semnat aceasta schimbare.Conducerea m-a tinut cam o saptamana dupa care mi-au dat un act aditional in care era mentionat ca contractul de 8 ore a devenit contract de 4 ore,actul fiind si semnat.Mentionez ca acea semnatura nu a fost facuta de mine ,a cel act a fost semnat de firma la care lucrez.Ilegalitatiile sunt foarte multe in aceasta firma -FISCALE SI CONTRACTUALE.
Mentionez ca in cei 3 ani am semnat statele de plata cu sumele de 390 lei respectiv 312 lei ,nestiind ca sumele acestea insemna ca am CIM de 4 ore,am aflat cu ajutorul unei colege care a vazut si mi-a atras atentia ca sunt la 4 ore.Statele de plata ni se dadeau in particular la semnat si nu eram lasati sa ne uitam mai cu atentie ,daca se intampla sa ne uitam mai atent ni se spunea ca trebuie sa ne grabim sa semnam deoarece trebuia sa la trimita inapoi.
Intrebarea mea este ce trebuie sa fac sa-i dau in judecata,care sunt pasii ?Nu am situatie financiara sa platesc avocat .Exista posibilitatea de a ii da in judecata ca la final de proces toate cheltuielile sa fie platite de catre firma ?
mi s-a spus de catre politie ca nu se baga nimeni sa ca caute convorbirea ,decat daca era vorba de furt sau omor.este adevarat?
am facut plangere la politia sectorului de unde apartin ,trebuia sa mi se dea un nr. de inregistrare ?
Buna ziua ! Astazi am fost sunata la locul de munca de patronul firmei la care lucrez,acesta m-a bagat in preaviz de 20 de zile pe motiv de desfiintare a postului de munca ocupat ,cu incadrare doar in CIM ,eu real fiind vanzatoare ,iar incadrarea fiind de bucatar.Mi-a fost trimisa preavizul prin curier .Este foarte mult de povestit ,sunt multe ilegalitatii,incerc sa va explic mai pe scurt si sper sa intelegeti.
In urma apelului dat de dansul ,am fost jignita in toate modurile si amenintata cu precizarea ca ma uraste si ca l-am enervat si o sa aiba el grija de viata mea ,pe motiv ca nu mi-am dat singura demisia ,si ca mi s-a spus sa nu mai stau la vanzare sa stau in spate sa fac ce vreau eu dar sa nu mai stau in fata .Cerand un motiv scris cu stampila si semnatura de ce nu pot sta in fata,mi s-a raspuns ca nu este nevoie de asa ceva si ca este de ajuns instiintarea verbala.Mentionez ca nu sunt o angajata problematica ,cu absente sau comportament inadecvat .
Nefacand ce mi-au spus ,a rezultat apelul de catre patron.Am vorbit 1 minut si 29 secunde ,voi depune o plangere la politie ,se poate afla de catre politie convorbirea telefonica ?Am un singur martor care a auzit convorbire ,tipa atat de tare incat se auzea ,persoana respectiva era langa mine .Mentionez ca in tot magazinul sunt camere .
Am sa-l dau in judecata ?Sa gastig?
Mentionez ca imi este FRICA ,il stiu cum este .
As putea sa cer si un test antidoping catre patron?
Va multumesc pentru raspuns !
Buna ziua ! In data de 19 .08.2013 am fost anuntati de catre managerul de magazin ca pe data de 25.08.2013 ziua de salariu ni se va opri 20 la suta din salariu pe motiv ca nu sunt vanzari ,dar programul de lucru va ramane la fel , de 8 si respectiv 4 ore.

Bineinteles ca nici unul dintre angajati nu am fost de acord ,raspunsul managerului fiind ca orice am face tot ni se va opri 20 la suta . Mentionez ca toata comunicarea facuta de catre manager a fost doar verbala si mai mult cu doar 6 zile inainte de salariu

Ce este de facut in acest caz ?