Buna ziua ! In data de 19 .08.2013 am fost anuntati de catre managerul de magazin ca pe data de 25.08.2013 ziua de salariu ni se va opri 20 la suta din salariu pe motiv ca nu sunt vanzari ,dar programul de lucru va ramane la fel , de 8 si respectiv 4 ore.
Bineinteles ca nici unul dintre angajati nu am fost de acord ,raspunsul managerului fiind ca orice am face tot ni se va opri 20 la suta . Mentionez ca toata comunicarea facuta de catre manager a fost doar verbala si mai mult cu doar 6 zile inainte de salariu
Art. 169
(1) Nicio retinere din salariu nu poate fi operata, in afara cazurilor si conditiilor prevazute de lege.
(2) Retinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decat daca datoria salariatului este scadenta, lichida si exigibila si a fost constatata ca atare printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
...
3. - Faceti o sesizare la ITM si apoi o actiune in instanta la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul.
- Veti primi de la ITM un raspuns in scris cu cele constatate in urma verificarii si masurile luate.
- Raspunsul primit de la ITM va poate folosi in instanta de judecata.
Bunaa
tanya_1
este ok daca un angajat vinde o per,de pantofi desperecheati sa i se opreasca bani ptr aceasta greseala (nr diferite)ramanind in magazin o alta cutie ... (vezi toată discuția)