avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... TAIEREA SALARIULUI CU 20 LA SUTA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

TAIEREA SALARIULUI CU 20 LA SUTA

Buna ziua ! In data de 19 .08.2013 am fost anuntati de catre managerul de magazin ca pe data de 25.08.2013 ziua de salariu ni se va opri 20 la suta din salariu pe motiv ca nu sunt vanzari ,dar programul de lucru va ramane la fel , de 8 si respectiv 4 ore.

Bineinteles ca nici unul dintre angajati nu am fost de acord ,raspunsul managerului fiind ca orice am face tot ni se va opri 20 la suta . Mentionez ca toata comunicarea facuta de catre manager a fost doar verbala si mai mult cu doar 6 zile inainte de salariu

Ce este de facut in acest caz ?
Ultima modificare: Duminică, 25 August 2013
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: diamant24 , utilizator 16:14, 24 August 2013
Pastrati fluturasul de salariu si cu el in mana si cu contractul, mergeti la ITM si detaliati abuzul la care ati fost constransi.
1. Este ilegal cum procedeaza angajatorul dvs.

2. Codul muncii spune:

Art. 169
(1) Nicio retinere din salariu nu poate fi operata, in afara cazurilor si conditiilor prevazute de lege.

(2) Retinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decat daca datoria salariatului este scadenta, lichida si exigibila si a fost constatata ca atare printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
...

3. - Faceti o sesizare la ITM si apoi o actiune in instanta la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul.
- Veti primi de la ITM un raspuns in scris cu cele constatate in urma verificarii si masurile luate.
- Raspunsul primit de la ITM va poate folosi in instanta de judecata.
Va multumesc pentru raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunaa tanya_1 tanya_1 este ok daca un angajat vinde o per,de pantofi desperecheati sa i se opreasca bani ptr aceasta greseala (nr diferite)ramanind in magazin o alta cutie ... (vezi toată discuția)
Daca angajatorul ma acuza ca am luat bani din gestiune iar eu ... 17171717 17171717 Daca angajatorul ma acuza ca am luat bani din gestiune iar eu nu am luat si acesta nu are nici dovezi. Daca imi dau demisia acesta poate sa mi opreasca banii ... (vezi toată discuția)
Oprire abuziva din salariu GheorgheP GheorgheP 1. Lucrez la o firma de paza si cu o zi inainte de salarii o colega fost anuntata telefonic sa spuna tuturor ca ni se vor retine din salariu anumite sume de ... (vezi toată discuția)