avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Activitate Parvu

Activitate Parvu

In anul 2006 am efectuat integral concediul aferent anului 2006 si nu mi-au fost retinuti banii pentru zilele efectuate in plus.
Potrivit art. 18 alin. (7) din Ordonanta Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile si completarile ulterioare, perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.
Cum se transpun in practica aceste prevederi.
Am revenit din CIC pe data de 16 aprilie 2008. Inainte de intrarea in concediul postnatal, 15.04.2008 si in CIC, 02.08.2006, am efectuat concediul de odihna integral aferent anului 2006. La revenirea din CIC mi s-a comunicat ca nu am dreptul la concediul de odihna pe anul 2008. Va rog sa ma lamuriti in aceasta problema.
As dori sa stiu in sarcina cui cade repararea conductelor de canalizare ce se afla la subsolul blocului in care locuiesc si care fac legatura cu reteaua de canalizare stradala. Cheltuielile trebuie suportate de locatarii blocului sau de Primaria Orasului, care are in administrare reteaua de canalizare.
Pe marginea legii se poate discuta mult. Legea lasa loc pt interpretari. De exemplu, eu am o societate cu activitate principala inchirierea de utilaje pt constructii, Cod CAEN 4550. Se incadreaza in articolul 160 sau nu? Eu zic ca nu. Dar unul din beneficiarii mei spune ca da si refuza sa-mi plateasca TVA-ul.
Răspuns la discuția carnet de sofer
TR cred ca se refera la utilaje terasiere(da!... si tractoare). In ce lege gasesc reglementarile in aceasta privinta?
Discuție carnet de sofer
Daca am carnet de sofer profesionist categoriile B, C si E, pentru a conduce un utilaj (buldoexcavator) pe drumurile publice este nevoie de o alta categorie (TR?)sau sunt suficiente cele pe care le am.