Am revenit din CIC pe data de 16 aprilie 2008. Inainte de intrarea in concediul postnatal, 15.04.2008 si in CIC, 02.08.2006, am efectuat concediul de odihna integral aferent anului 2006. La revenirea din CIC mi s-a comunicat ca nu am dreptul la concediul de odihna pe anul 2008. Va rog sa ma lamuriti in aceasta problema.
Daca ati revenit la serviciu cu data de 16 aprilie 2008, aveti dreptul la CO pe anul 2008 numai pentru perioada 16.04-31.12.2008. Daca aveati dreptul la 21 de zile pe an, atunci aveti dreptul pe anul 2008, la 21/12*8.5= 15 zile.
S-ar putea sa va fi spus ca nu aveti dreptul deoarece in 2006, pana la intrarea in concediu de materniatate, ati efectuat tot concediu de odihna pe 2006 si trebuia sa vi se opreasca c/val. zilelor efectuate in plus.
In anul 2006 am efectuat integral concediul aferent anului 2006 si nu mi-au fost retinuti banii pentru zilele efectuate in plus.
Potrivit art. 18 alin. (7) din Ordonanta Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, cu modificarile si completarile ulterioare, perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.
Cum se transpun in practica aceste prevederi.
Nu ati citat corect din OUG 148/2005. este vorba de art.18(1) care zice ca perioada de CCC constituie perioada asimilata stagiului de cotizare (nu vechime in munca), adica se tine cont de aceasta perioada la pensie.
Conform Codului muncii, art.140(2): Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil, este prevazuta in contractul individual de munca si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic. Perioada in care o persoana a fost in CCC nu constituie perioada in care a prestat activitate.