avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nr. de zile de concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nr. de zile de concediu de odihna

Buna ziua!
In anul 2006 in luna nov. (13) am intrat in concediu de crestre si ingrijire a copilului de pana la 2 ani, dupa ce , in prealabil, am beneficiat de cele 126 zile de concediu de maternitate. in acel an am efectuat intregul concediu de odihna la care aveam dreptul in 2006 (22 zile).in martie 2008 (1 martie) mi-am reluat activitatea la acelasi loc de munca.
Intrebarea: la cate zile de concediu de odihna am dreptul anul acesta(2008), avand in vedere situatia anterior mentionata?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: 77alecsandra , utilizator 20:44, 8 Iunie 2008
Durata minima a concediului de odihna este de 21 de zile lucratoare, potrivit dispozitiilor CCMN.
da, stiu asta. si fata de prenederile CIM am dreptul la 22 zile de concediu de odihna/an.dar intrebarea era dc mi se scad zilele de CO efectuate in anul 2006 la care nu stiu cat aveam dreptul avand in vedere ca am intrat in crestere si ingrij in 13nov 2006 (vezi situatia initial mentionata!) Multumesc!
Daca intr-un an ai dreptul la 22 zile CO, pana la data de 13 nov 2006 aveai dreptul la 22/12*10.5 luni = aprox 19 zile. Tinand cont ca ai avut anterior intrarii in CIC si 126 medical inseamna ca pe aproape 4 luni nu ai avut dreptul la CO. Deci, din 19 zile la care aveai dreptul scadem 7 zile de CO ptr cele 4 luni si rezulta - 12 zile total CO la care aveai dreptul in acel an. Asa ca nu aveai dreptul la 22 zile CO, adica cate ti-ai luat. Acum la revenire ai dreptul pe anul 2008 (dc ramai tot anul in firma) la : 10 luni * 1.8 zile CO Per luna = 18 zile ( din aceste zile eu consider corect ca ar trebui sa-ti scada cele 10 zile luate in avans) si rezulta pe anul 2008 - 8 zile
Sper ca te-am lamurit....
77alecsandra a scris:

da, stiu asta. si fata de prenederile CIM am dreptul la 22 zile de concediu de odihna/an.dar intrebarea era dc mi se scad zilele de CO efectuate in anul 2006 la care nu stiu cat aveam dreptul avand in vedere ca am intrat in crestere si ingrij in 13nov 2006 (vezi situatia initial mentionata!) Multumesc!

Pentru anul 2008 aveti dreptul tot la 22 zile CO, intrucat perioada concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în muncă, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu aceasta.
Pt 2006 le-am luat in mod corect pe toate? Avand in vedere opinia dvs potrivit careia perioada conced pt crestere si ingrij constituie vechime in munca, sa inteleg ca nu exista riscul sa mi se diminueze concediul de odihna pt 2008 cu zilele luate in anul 2006?
Concediul de odihna nu este afectat nici de concediul de maternitate(cele 126 zile de prenatal+postnatal)?Ma refer la ambele concedii luate in anul 2006.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Calcul zile concediu de odihna lidia31 lidia31 buna ziua. Am si eu o nelamurire: sunt angajata din 14 noiembrie 2008 si pe parcursul anului am avut o saptamana de concediu fara plata si 2 saptamani de ... (vezi toată discuția)
Zile co anulate AnaisB AnaisB buna ziua, in oct 2006 am intrat in concediu medical prenatal si mai aveam 3 zile neefctuate din CO pe care serviciul personal a refuzat sa mi le dea pe ... (vezi toată discuția)
Angajarorul refuza acordarea concediului de odihna la revenirea din cic Parvu Parvu Am revenit din CIC pe data de 16 aprilie 2008. Inainte de intrarea in concediul postnatal, 15.04.2008 si in CIC, 02.08.2006, am efectuat concediul de odihna ... (vezi toată discuția)