avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... calcul zile concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

calcul zile concediu de odihna

buna ziua. Am si eu o nelamurire: sunt angajata din 14 noiembrie 2008 si pe parcursul anului am avut o saptamana de concediu fara plata si 2 saptamani de concediu medical .Va rog sa mi spuneti daca aceste 3 saptamani se scad din vechime ..si daca pot efectua integral cele 21 de zile de concediu de odihna la un an de la angajare.... va multumesc ...
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 15:24, 18 Februarie 2010
Concediul fara plata se scade din vechime, concediul medical nu.
Concediul de odihna se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata conform prevederilor din codul muncii. Pe cale de consecinta cele trei saptamani ar trebuisa va diminueze dreptul de CO.

Atentie concediul de odihna se acorda anual, deci dumneavoastra aveti CO restant din 2008 pentru perioada 14 nov - 31 dec. 2008. Si concediul pentru anul in curs pentru perioada lucrata in acest an.
Referitor la concediul de odihna pentru anul 2008 CCM unic la nivel national 2007-2010 Art. 60. - (1) Concediul anual de odihnă va putea fi fracţionat la solicitarea salariatului; una din fracţiuni va trebui să fie de cel puţin 15 zile lucrătoare. Cealaltă parte va trebui acordată şi luată până la sfârşitul anului în curs.
(2) Când din motive neimputabile salariatului, acesta nu şi-a efectuat integral concediul de odihnă pe anul în curs, restul de concediu se va acorda până la sfârşitul anului următor, în perioada solicitată de salariat.

Codul Muncii Art. 140. - (2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.


buna seara,
weekend-ul se pune la zilele de concediu? daca eu de exemplu lucrez si in weekend.
Nu, conform Codului muncii sambata si duminica sunt zile libere. Nu are importanta ca programul dvs. de lucru este in tura etc. si lucrati si in aceste zile
Buna ziua!
As dori sa stiu pe ce criterii creste numarul de zile de concediu de odihna anual.
De exemplu, in aceeasi firma, personalul cu acelasi contract colectiv de munca are nr de zile de concediu diferit - unii 21 altii 22, 23 etc.
Pe ce criterii creste nr de zile de concediu ?
Va mutlumesc.

Alte discuții în legătură

Numar zile concediu pup_me pup_me Buna, sunt angajata din 15 ianuarie 2006 pana in 01.12.2008 cu pauza o luna si apoi din 01.01.2009 m-am reangajat , as vrea sa stiu cate zile de concediu mi ... (vezi toată discuția)
concediul de odihna suplimentar aartist aartist Buna ziua, cum se calculeaza conediul de odihna suplimentar la care are dreptul un salariat. Conform CIM acesta are dreptul la 6 zile CO suplimentar anual. (vezi toată discuția)
Concediu de odihna angelica82 angelica82 Buna ziua. M-am angajat la Posta Romana ca factor rural in data de 9 martie anul in curs. Diriginta sustine ca nu as' avea dreptul la concediu decat dupa 11 ... (vezi toată discuția)