avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul de odihna suplimentar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul de odihna suplimentar

Buna ziua, cum se calculeaza conediul de odihna suplimentar la care are dreptul un salariat. Conform CIM acesta are dreptul la 6 zile CO suplimentar anual.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:30, 3 Martie 2014

Pe durata concediului de odihna, salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, potrivit prevederilor contractului individual de munca.
1. Din punct de vedere al claculului indemnizatiei nu e nici o deosebire in CO normal si cel suplimentar.
2. CO suplimentar este o marire (prelungire) a CO normal (adica in loc de 21 de zile lucratoare are acum 27 de zile lucratoare).
Multumes,dar nu ma intereseaza calculul indemnizatie, ci al zilelor de CO suplimentar. Este corect urmatorul mod de calcul pe 2009: 254 zile lucratoare-21zile CO-6 CO suplimentar=227:6 = 37,83 zile lucrate pt. 1 zi CO suplimentar.
1. Nu am inteles ce vreti sa calculati! De ce scadeti din zilele lucratoare ale anului zilele de concediu de odihna, apoi le impartiiti la nr. de zile CO suplimentar....!? Unde vreti sa ajungeti?
2. Considerati, simplu, ca omul are 27 de zile de concediu de odihna pe an si... gata! Adica 27/12= 2,25 zile de CO pentru o luna de munca.
eu propun urmatoarea varianta de calcul:
Un angajat are dreptul la 27 zile de CO/an, deci
27 zile CO / 12 luni= 2,25 zile CO/ luna. Luna in care se face lichidarea se ia in calcul daca lichidarea a fost facuta dupa data de 15, iar rotunjirile se fac in favoarea angajatului
Eventuala regularizare a numarului de zile de CO proportional cu timpul efectiv lucrat se poate face luna, trimestrial sau anual, iar la sfarsitul anului se poate retine contravaloarea zilelor de CO acordate in plus.

Alte discuții în legătură

Cate zile de concediu de odihna se vor acorda ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rugam sa ne ajutati cu un raspuns privind urmatoarea situatie: - la data de 28.06.2018 s-a inregistrat la ITM un Contract colectiv de munca - ... (vezi toată discuția)
Concediu marinica71 marinica71 la cate zile de concediu am dreptul daca am 17 ani vechime? (vezi toată discuția)