avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1381 soluții astăzi
Forum Activitate buboka

Activitate buboka

Răspuns la discuția CCM 2013
S-a pornit initiativa negocierii CCMU de catre angajator, respectiv s-a expus Convocatorul prin care angajatii au fost invitati la alegerea reprezentantilor lor, care sa se prezinte la data X la sediul firmei in vederea stabilirii calendarului negocierilor.
Mentionez ca la un numar total de 24 angajati, firma a cerut un numar de 4 persoane care sa-i reprezinte. E mult sau e putin? Sau care e raportul?
Insa, la termenul precizat, nu s-a prenzentat nimeni, respectiv angajatii nu si-au dat niciun interes fata de alegerea reprezentantilor, deci nici fata de negocierea CCMU. Nici macar nu s-a primit din partea lor un document ce sa dovedeasca acest neinteres, angajatorul a fost informat doar verbal. Cum se procedeaza in acest caz? Intocmeste angajatorul un proces verbal, care sa fie semnat de catre toti angajatii (neavand reprezentanti alesi)? In afara de convocator si probabilul proces verbal (de neprezentare), mai e nevoie de vreun document ce se pune la dosar?
Si, dupa faza aceasta, cand trebuie angajatorul sa reia initiativa negocierii CCMU, dupa cat timp?
Răspuns la discuția CCM 2013
Va multumesc pt. raspunsuri.
Discuție CCM 2013
Buna ziua!
Va rog, ajutati-ma sa inteleg ceva.
Angajatorul la care lucrez are peste 20 de salariati. Deci trebuie sa intocmeasca CCM, indiferent de faptul ca nu mai exista cele la nivel national sau ramura? Si trebuie cuprinse sau nu coeficienti de salarizare?
Spre exemplu:
1.-Pe post de lucrator comercial pot angaja persoana cu studii superioare (facultate) si sa-i dau salar brut de incadrare de 900 lei?
2-In cazul meu, am terminat studiile masterale in acest an, trebuie sau nu sa-mi mareasca salarul brut de incadrare, care acum este 1400 lei?

Nota: eu prin CCM inteleg forma scrisa legala a Regulamentului Intern. Va rog sa ma corectati daca gresesc.

Astept raspunsuri.

Multumesc.