Am o oferta de munca de la un angajator strain care presupune relocarea mea in strainatate, respectiv Marea Britanie. Intrebare: am dresptul sa solicit contractul de munca scris in doua limbi (romana si engleza)?
@ynocentta
Nu stiu cine a emis PV, nu mai retin numele localitatii in care s-a intamplat evenimentul.
Nu am precizat ca daca nu am semnat PV, nu constituie temei legal pentru exonerarea de la plata amenzi. Am precizat ca nu am semnat PV deci nu l-am primit pe loc. L-am asteptat prin posta si nu a ajuns...
Raspunsul dvs. nu raspunde la intrebarile mele...
Buna ziua.
In luna Iunie 2013 ma intorceam din concediu si in judetul Buzau am fost oprit de Politie. Dna. agent mi-a comunicat faptul ca am fost oprit pentru ca am depasit viteza legala in localitate, 71 km/h. Am rugat-o sa-mi arate inregistrarea aparatului radar si omologarea acestuia, ea mi-a comunicat ca doar in instanta pot solicita aceste lucruri. Dupa care ea se duce la masina de Politie si scrie procesul verbal. Cand a revenit la masina mea cu procesul verbal, i-am transmis ca nu doresc sa-l semnez. Imi comunica faptul ca-l va trimite prin Posta, dupa care imi returneaza permisul, buletin si actele masinii si-mi ueaza ,,Drum bun".
In lunile urmatoare am tot asteptat sa primesc prin posta amenda, dar cum n-am primit-o, am si uitat de ea.
Zilele trecute, am fost la Taxe si Impozite sa achit impozitul la masina si de la ghiseu mi s-a comunicat faptul ca am o amenda neachitata de 450 lei.
Intrebari:
- cum pot sa contest amenda in conditiile in care nu am semnat-o, agentul nu a avut martor, nu am primit-o prin posta, nu stiu serie/nr./continut?
- daca un proces verbal se poate contesta in termen de 15 zile de la luarea la cunostinta, eu cand pot contesta daca nu am primit amenda prin posta?
Mentionez ca:
- imi momentul cand am refuzat sa semnez procesul verbal Dna. Agent nu a avut martor;
- nu am luat alte amenzi, deci cea cu care figurez la Taxe si impozite este din incidentul de mai sus.
Buna ziua. Eu si sotia intentionam sa cumparam un apartament. Daca in contractul de vanzare-cumparare va fi mentionata doar sotie ca si cumparator, desi banii sunt comuni (veniturile sunt la comun, ale mele si ale sotiei), apartamentul respectiv poate fi considerat bun propriu al sotiei? In cazul in care pe viitor voi divorta, voi avea drept cota-parte la acest apartament?
Va multumesc.