avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bun propriu sau comun
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bun propriu sau comun

Buna ziua. Eu si sotia intentionam sa cumparam un apartament. Daca in contractul de vanzare-cumparare va fi mentionata doar sotie ca si cumparator, desi banii sunt comuni (veniturile sunt la comun, ale mele si ale sotiei), apartamentul respectiv poate fi considerat bun propriu al sotiei? In cazul in care pe viitor voi divorta, voi avea drept cota-parte la acest apartament?
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2013
Alex_28, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:14, 28 August 2013
In ultima vreme nu am mai vazut contracte in care sa fie trecut numai unul dintre soti, dar daca va fi asa, nu va afecteaza faptul ca va fi pe numele sotiei, deoarece fiind dobandit in timpul casatoriei este bun comun.
Dacă mariajul dvs. este supus regimului matrimonial al comunității legale de bunuri, indiferent de faptul că doar unul dintre soți va figura în contract, bunul va fi unul comun.
Nu am cunostinte despre ,,regimului matrimonial al comunității legale de bunuri". Puteti sa explicati?
Daca nu ati adoptat la casatorie sau nu ati schimbat regimul matrimonial, nu ati incheiat o conventie prin care sotia sa cumpere in nume propriu bunuri, bunul va fi comun chiar daca e numai sotia in actul de vanzare cumparare.
despre regimurile matrimoniale puteti citi de la art 312-372
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferențe între regimurile matrimoniale ContSters219511 ContSters219511 Care este dferenta cele 3 variante ale regimului matimonial dupa noul cod civil de la 01 oct 20111? - regimul in comunutate de bunuri - regimul in ... (vezi toată discuția)
Regimul comunitatii conventionale irinaa88 irinaa88 Iubitul meu a cumparat luna trecuta un apartament cu creditul prima casa(creditul facut doar pe numele lui).eu sunt trecuta ca si coplatitor.. Peste putin timp ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament pe numele parintilor, bun comun la partaj in casatorie? georgesima georgesima Daca sunt casatorit si cumpar doar cu fondurile mele un apartament, pe numele parintilor, la un eventual partaj sotia are vreun drept la acest bun? Se ... (vezi toată discuția)