Multumesc frumos pentru raspuns. Cei de la banca sunt destul de agresivi in discutii si mama fiind mai in varsta isi facea griji. Ce mi-ati spus deja i-am spus si eu dar am zis ca o intrebare in plus nu strica.
Va rog daca se poate sa ma lamureasca cineva in urmatoarea problema:
Mama mea a avut o sora care a murit anul trecut si care avea un credit de nevoi personale facut la o banca. Matusa mea nu avea nici un bun pe numele ei, drept pentru care nu s-a facut nici o dezbatere succesorala. De asemenea, nu a avut copii.
Intrebarea este daca banca se poate indrepta impotriva mamei mele in conditiile in care nu i s-a stabilit calitatea de mostenitor.
As fi avut nevoie de raspunsuri strict din punct de vedere juridic si am inteles ca se poate modifica.
Restul este polemica si difera foarte mult de la caz la caz.
Va multumesc pentru interes. M-as lansa in discutie insa as ajunge sa ma disculp fara rost. Detaliile difera de la caz la caz. Totusi in momentul in care mama copilului primeste respect zero din partea tatalui copilului ei este destul de greu sa stabilesti o relatie de buna intelegere in interesul copilului. Asta cu drepturile egale o aprob si asa gandesc. Adaptarea insa as fi vrut sa se faca treptat in interesul copilului, asta este lucrul care ma intereseaza.
Detaliile insa fac diferenta.
Voi consulta si eu un avocat sa stiu si eu totusi in ce masura se poate stabili un program clar fara sa se poata oricand modifica. Ma gandesc ca trebuie sa exist si eu undeva in ecuatia asta :).
Am si eu o intrebare.
Am divortat prin notar avand un copil minor si in conventia pe care am incheiat-o, fostul sot a semnat ca fetita va ramane la mine si el va veni oricand vrea sa o vada acasa la noi (la parintii mei).
Acum domnul pentru ca are pe cineva si vrea sa arate ce tata bun este, vrea sa o ia cu el in oras, si acusi imi va cere si mai mult timp de petrecut cu ea fata de ce a semnat.
Ma ameninta in fiecare zi ca daca nu fac asa, se duce si ma da in judecata. Astazi mi-a dat "termen" de 2 saptamani de gandire. Daca nu fac cum spune el, se duce si ma da in judecata.
Vreau si eu sa stiu daca atat de usor se poate modifica acea conventie. Conteaza la vreo instanta in tara asta faptul ca cea mica nu a petrecut nici macar o zi cu tatal ei de cand era mica, pt. ca acesta nu a vrut si s-a trezit acum cand ea are 5 ani si e gata crescuta, s-a trezit ca are copil si vrea sa petreaca timp cu ea?
Inteleg ca un sot rau nu inseamna un tata rau dar nu m-am inteles omeneste cu el sa mai aiba putina rabdare sa mai creasca cea mica......nu am incredere sa mi-o ia nici macar cateva ore. Eu am respectat tot ce am scris in conventie.