avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modificare conventie divort notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modificare conventie divort notar

Buna ziua,

Am si eu o intrebare.
Am divortat prin notar avand un copil minor si in conventia pe care am incheiat-o, fostul sot a semnat ca fetita va ramane la mine si el va veni oricand vrea sa o vada acasa la noi (la parintii mei).
Acum domnul pentru ca are pe cineva si vrea sa arate ce tata bun este, vrea sa o ia cu el in oras, si acusi imi va cere si mai mult timp de petrecut cu ea fata de ce a semnat.
Ma ameninta in fiecare zi ca daca nu fac asa, se duce si ma da in judecata. Astazi mi-a dat "termen" de 2 saptamani de gandire. Daca nu fac cum spune el, se duce si ma da in judecata.
Vreau si eu sa stiu daca atat de usor se poate modifica acea conventie. Conteaza la vreo instanta in tara asta faptul ca cea mica nu a petrecut nici macar o zi cu tatal ei de cand era mica, pt. ca acesta nu a vrut si s-a trezit acum cand ea are 5 ani si e gata crescuta, s-a trezit ca are copil si vrea sa petreaca timp cu ea?
Inteleg ca un sot rau nu inseamna un tata rau dar nu m-am inteles omeneste cu el sa mai aiba putina rabdare sa mai creasca cea mica......nu am incredere sa mi-o ia nici macar cateva ore. Eu am respectat tot ce am scris in conventie.

Ce ar presupune procesul in instanta?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 13:05, 29 Septembrie 2013
Se poate modifica.
In alta ordine de idei poate ar fi bine sa va mai ganditi si sa ajungeti la o intelegere. Luati in calcul ca un copil are nevoie de ambii parinti.
Stimata mamica, procesul in instanta inseamna ca ii da 2 weekenduri de vineri pana duminica,
fara prezenta stanjenitoare a mamei
, o saptamana in vacanta de iarna, una primavara, o luna in vacanta de vara, la locatia din Romania aleasa de dansul, o zi de Craciun, una de Anul Nou, una de Pasti, zile de nastere, onomastici, etc.
Unii judecatori considera ca daca tatal nu s-a interesat 5 ani de copil, e timpul sa se recupereze timpul pierdut.
Argumente ca: lipsa sa de interes, neplata pensiei alimentare, etc. nu conteaza in instanta.
Dvs. veti merge la psiholog, care va face un raport in care scrie ca fetita nu-si cunoaste tatal, adeverinta de la gradi ca educatoarele nu l-au vazut niciodata, martori, etc.
Poate atunci va primi doar 3 saptamani in vacanta de vara si de sambata pana duminica la domiciliul lui.
Dar fiindca v-ati opus programului cerut de EL, veti plati si cheltuieli de judecata...
Din păcate se poate modifica această convenție, dar instanța de judecată, cel puțin din practica judiciară îi poate aproba maxim 2 weekend-uri pe lună, date fixe și nu cum vrea el
Elemer67 a scris:

Din păcate

......sau din fericire.. depinde de la caz la caz

se poate modifica această convenție, dar instanța de judecată, cel puțin din practica judiciară îi poate aproba maxim 2 weekend-uri pe lună, date fixe și nu cum vrea el

practica judiciara din care citati dateaza, cred, dinaintea schimbarii codului civil. In zilele noastre lucrurile stau un pic diferit... pentru edificare cititi si hotararile judecatoresti prin care parintii isi impart in mod egal timpul petrecut cu copilul.
Ideal ar fi ca cei dori sa ajunga la o intelegere... mama sa accepte ideea ca mai exista si un tata.. tatal sa o respecte pe mama... etc.
Stiu ca e mai usor de zis decat de facut insa merita incercat.
Doamnă, tatăl copilului e cumva capabil să-i facă rău?
Ce s-ar putea întâmpla, în oraș, cu fiica dvs.? Ar putea merge la un loc de joacă, ar putea mânca, doamne-ferește, un hamburger? Ar putea veni din oraș cu o jucărie nouă?
Explicația pe care o furnizați (că vrea să ia copilul doar ca să-i arate unei femei ce tată bun este) este o pură speculație. Adevărul nostru, adesea, nu corespunde realității, ci resentimentelor peste care nu putem trece.
Un copil nu se crește fluierând, aia-i clar. Înțeleg și de unde vine atitudinea asta, dar parcă nu-i rău să vă gândiți că fiica dvs. merită un tată. Și merită să fie ajutată să-și cunoască părinții.
Spunea o doamnă avocat aici, foarte clar: un copil care ajunge adult și-are resentimente față de unul dintre părinți, e un adult defect. Rolul părintelui rezident e decisiv, aici.

Alte discuții în legătură

Buna seara - neînțelegeri program de vizită AndreeaMirabela AndreeaMirabela Sunt in proces de divort m.am inteles cu tatal copilului pe toate capetele de cerere.acum intervine programul de legaturi Va rog un sfat cum e mai bine Eu ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor Daniela988 Daniela988 Am divorțat de curand împreună avem o fetiță de 2 ani si 4 luni . Tatăl ei a fost violent fizic cu mine cand aveam minora in brate, a fost violent si ... (vezi toată discuția)
Incalc hotararea judecatoreasca privind dreptul la vizita?!? Teodora77N Teodora77N Buna ziua Va rog mult lamuriti-ma intr-o problema Cnf hotararii judecatoresti, fostul sot are dreptul sa vada fetita noastra doua weekenduri pe luna, de ... (vezi toată discuția)