avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Mostenire datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Mostenire datorii

Buna ziua,

Va rog daca se poate sa ma lamureasca cineva in urmatoarea problema:

Mama mea a avut o sora care a murit anul trecut si care avea un credit de nevoi personale facut la o banca. Matusa mea nu avea nici un bun pe numele ei, drept pentru care nu s-a facut nici o dezbatere succesorala. De asemenea, nu a avut copii.

Intrebarea este daca banca se poate indrepta impotriva mamei mele in conditiile in care nu i s-a stabilit calitatea de mostenitor.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: iris_2009 , utilizator 09:00, 25 Aprilie 2014
Nu se va indrepta impotriva mamei, odata ca nu a acceptat mostenirea dupa sora si apoi, oricum ar raspunde pt aceste datorii in limita valorii bunurilor mostenite, ori ziceti ca nu e cazul.
Nu, atat timp cat nu a fost dezbatuta succesiunea matusii dvs, iar mamei dvs. nu i s-a stabilit calitatea de mostenitor.

Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
Multumesc frumos pentru raspuns. Cei de la banca sunt destul de agresivi in discutii si mama fiind mai in varsta isi facea griji. Ce mi-ati spus deja i-am spus si eu dar am zis ca o intrebare in plus nu strica.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune . mfrincu mfrincu mama si sora ei erau mostenitoare pe casa si terenul aferent (au locuit impreuna in acelasi imobil). In 2010 a murit matusa mea (care lasase un testament ... (vezi toată discuția)
Retragere din dezbaterea succesiunii userabc1 userabc1 Buna ziua! Bunica din partea mamei a murit in urma cu 3 ani, iar mama in urma cu 2 ani. Rudele din partea mamei doresc sa faca succesiunea acum, pentru ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori sa dobandesc un certificat de calitate de ... motz.mozzart motz.mozzart Buna ziua, As dori sa dobandesc un certificat de calitate de mostenite dupa mama unui unchi pe care l-am mostenit prin testament. El a mai avut o sora care ... (vezi toată discuția)