avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Activitate elnath

Activitate elnath

Buna ziua,

Va rog să ne ajutați, tot pe acest subiect, cu câteva lămuriri.
Am întrebat la primărie și am primit următorul răspuns fără o trimitere propriu-zisă la lege:
Eu pentru primul copil voi intra in Ccc1 de la 06 iunie 2019 până la 07.07.2019, in schimb mama nu va putea intra in Ccc2 pentru copilul care se va naște în luna mai 2019 până nu termin eu Ccc1. In acest caz pentru mama până termin eu Ccc1 ce posibilități avem? Întreb acest lucru pentru că ea a avut contract pe perioada determinata ce a expirat și asta ar însemna să intre în șomaj pentru o lună și apoi în Ccc2. Ar exista posibilitatea unui concediu medical pentru mama până va intra în Ccc2 chiar daca ea nu mai e angajata?
Pentru a evita perioada de întrerupere a ccc al mamei, mi-a fost recomandat să îmi iau eu, tatăl, 2 luni ccc pentru ambii copii cu 2 luni înainte să facă al doilea copil 2 ani - nu am găsit această mențiune nici în OUG 111/2010 și nici în hg 52/2011.
Având în vedere că al doilea copil vine la sfârșitul lunii mai se va putea beneficia de suplimentul de suprapunere? Cine va beneficia de el?

Va mulțumim pentru răspunsul dumneavoastră!
O zi plăcută!
Vă mulțumesc pentru răspunsul prompt.
În această situație, după 15 ianuarie 2019 voi merge la primăria de care aparțin pentru a afla punctual ce acte am de întocmit și perioada în care le pot depune.

Mulțumesc!
O zi plăcută!
Buna seara,

Va rog sa ma ajutati cu niste informatii.
Primul copil este nascut in iulie 2017.
Sotia este in CCC si este din nou insarcinata, iar ca data estimativa avem sfarsitul lunii mai 2019.
Din ce am citit pe forum si in HG52 din 2011, in baza unei cereri sotia va trece din CCC1 in CCC2.
Eu, ca tata, pentru primul copil voi mai putea beneficia de luna de concediu? Va fi concediu fara plata? Voi beneficia de vreo indemnizatie?
Cum trebuie sa procedez?

Multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra!
Buna ziua,

Am avut c.i.m. pe 6 luni, acum am semnat act aditional si am trecut pe, perioada nedeterminata. In aceasta perioada de timp s-a realizat un curs de 6 zile la care am fost mai mult obligat sa particip si sa semnez un act aditional prin care prestez munca pentru 3 ani sau platesc cursul in cauza.

- In c.i.m se precizeaza ca programul este de 8 ore lucratoare, dar tacit se lucreaza 10 ore pe zi
- Pana in momentul de fata nu am primit fisa postului, actul aditional semnat de conducere privind cursul in cauza si nici copia dupa actul aditional de prelungire pe terment nedeterminat a contractului individual de munca.

Daca doresc sa-mi dau demisia in urmatoarea perioada de timp se pot lua masuri impotriva mea?

Multumesc frumos!