avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Activitate Nahimana

Activitate Nahimana

Buna ziua,

In cadrul unei licitatii deschise pentru achizitia unor servicii, un op. economic a depus o contestatie si aceasta a fost respinsa de CNSC ca nefondata. Potrivit art. 278^1 din OUG 34/2006 autoritatea a retinut o suma din garantia de participare. Intrebarea mea este: In ce cont trebuie virati acesti bani la bugetul de stat? Pentru ca autoritatea nu ii poate folosi, ea fiind finantata integral de la buget.. Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Răspuns la discuția Casare partiala
Se poate desparti cauza pe cele doua laturi, civila si penala? Adica se merge pe recurs pe partea penala chiar daca partea civila e nerezolvata? Imi cer scuze pentru formularea intrebarilor, dar nu ma pricep la formulari juridice.
Va multumesc pentru raspuns!
Discuție Casare partiala
Buna ziua, am primit urmatorul raspuns, in urma unui apel:
"Tip solutie: cu casare
Solutia pe scurt: I. - Admite apelurile declarate de părţile civile X şi de Y, împotriva sentinţei penale nr. .... din data de ....2012, pronunţată de Tribunalul A, pe care o desfiinţează în parte, în latură civilă. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii S.E, O.M., etc. ........ ... Cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare."

Daca se poate sa ma ajutati, pentru ca nu am inteles ce inseamna "cu casare". Se rejudeca partea casata? sau inculpaţii al caror apel a fost respins merg mai departe cu recursul la curtea suprema?

Multumesc.
In cadrul unei proceduri de licitatie deschisa, un ofertant nu a prezentat dovezi pentru experienta similara in cuantumul solicitat, iar angajamentul tertului sustinator nu contine obligatia acestuia de a se implica direct in derularea contractului si anume, nu se regaseste in angajament sintagma de „implicare directa”. Angajamentul de sustinere nu este in conformitate cu prevederile legale, astfel autoritatea contractanta nu are posibilitate de actiune directa impotriva acestuia, astfel cum prevede art. 11^1 alin .(5) din H.G. nr. 925/2006.
Cum poate proceda autoritatea contractanta in acest caz?
Răspuns la discuția Art.215 Cod penal-noul Cod Penal
Va multumesc pentru raspunsuri! As mai avea o intrebare: in noul cod penal, la art.215 este alta infractiune
"ART. 215
Folosirea unui minor în scop de cerşetorie
Fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezenţa unui minor, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2ani sau cu amendă"

Corespondentul art.215 ar fi art. 244?
"ART. 244
Înşelăciunea
(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-apricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
(2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală"


Va multumesc!
Buna ziua! A existat un proces si o condamnare de 6 ani in baza art.215 cp, acum se judeca apelul la Curtea de Apel. Intrebarea mea este urmatoarea: daca nu exista deocamdata o sentinta definitiva, odata cu intrarea in vigoare a noului Cod Penal, se va revizui condamnarea de 6 ani, avand in vedere ca potrivit noului cod pedeapsa maxima este de 5 ani? Si daca de la savarsirea faptei au trecut 10 ani, se poate prescrie? Va multumesc!