avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Angajament tert sustinator pentru experienta similara
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Angajament tert sustinator pentru experienta similara

In cadrul unei proceduri de licitatie deschisa, un ofertant nu a prezentat dovezi pentru experienta similara in cuantumul solicitat, iar angajamentul tertului sustinator nu contine obligatia acestuia de a se implica direct in derularea contractului si anume, nu se regaseste in angajament sintagma de „implicare directa”. Angajamentul de sustinere nu este in conformitate cu prevederile legale, astfel autoritatea contractanta nu are posibilitate de actiune directa impotriva acestuia, astfel cum prevede art. 11^1 alin .(5) din H.G. nr. 925/2006.
Cum poate proceda autoritatea contractanta in acest caz?
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 20:59, 26 Septembrie 2013
Depinde ce scrie in angajament in ansamblu si daca ati precizat undeva ca formularul trebuie sa fie obligatoriu cu o forma anume, in caz contrar oferta urmand a fi respinsa..
In mod normal ,se cer clarificari inainte de a lua o decizie.
Multumesc.
autoritatea va trebui sa analizeze intreg continutul angajamentului. e posibil ca din celelalte clauze sa se desprinda ideea ca teertul poate fi constrans de autoritate sa se implice in executarea contractului fara sa fie nevoie sa scrise explicit `implicare directa". apoi se mai pot solicit clarificari iar din pct. meu de vedere poate fi acceptata inclusiv o completare a acordului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerinte obligatorii licitatie Jurist TM Jurist TM La o licitatie la care fisa de date a achizitiei prevedea ca cerinta obligatorie prezentarea a 8 contracte similare pe diferite specializari ( cate doua ... (vezi toată discuția)
Sustinere experienta similara prin angajament tert SAVOAIA SAVOAIA Daca poate sa ma lamureasca cineva cu acest subiect. Concret doresc sa particip la o licitatie unde se cere experienta similara trei contracte de valori mari. ... (vezi toată discuția)
Sustinatorul tehnic pentru licitatii. laritzu laritzu Buna ziua.Asa cum spune si titlul ,as vrea sa stiu care este statutul legal al sustinatorului tehnic in licitatii. Va multumesc. (vezi toată discuția)