avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Casare partiala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Casare partiala

Buna ziua, am primit urmatorul raspuns, in urma unui apel:
"Tip solutie: cu casare
Solutia pe scurt: I. - Admite apelurile declarate de părţile civile X şi de Y, împotriva sentinţei penale nr. .... din data de ....2012, pronunţată de Tribunalul A, pe care o desfiinţează în parte, în latură civilă. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei. Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii S.E, O.M., etc. ........ ... Cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare."

Daca se poate sa ma ajutati, pentru ca nu am inteles ce inseamna "cu casare". Se rejudeca partea casata? sau inculpaţii al caror apel a fost respins merg mai departe cu recursul la curtea suprema?

Cel mai recent răspuns: Nahimana , utilizator 13:17, 25 Septembrie 2013
Din cele expuse de dvs. cauza s-a casat numai sub aspectul laturii civile. Pe latura penala, instanta de constrol a mentinut solutia instantei de fond. Inculpatii pot face recurs pe latura penala. Latura civila urmeaza a se rejudeca .
Se poate desparti cauza pe cele doua laturi, civila si penala? Adica se merge pe recurs pe partea penala chiar daca partea civila e nerezolvata? Imi cer scuze pentru formularea intrebarilor, dar nu ma pricep la formulari juridice.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de atac imbroserv imbroserv Buna dimineata, Exista o cale de atac impotriva unei sentinte data de Curtea de Apel cu mentiunea \\"definitiva\\"? Hotararea emisa de Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)
Rejudecare.agravarea situatiei inculpatului? ContSters40598 ContSters40598 In cazul in care, instanta de recurs admite recursurilie formulate de catre: - inculpat, atat pe latura penala cat si pe latura civila, -parti responsabile ... (vezi toată discuția)
Casare animacikaa animacikaa ce inseamna casarea hotararii primei instante si in ce cazuri se fac? (vezi toată discuția)