Buna dimineata,
Exista o cale de atac impotriva unei sentinte data de Curtea de Apel cu mentiunea "definitiva"?
Hotararea emisa de Curtea de Apel desfiinteaza in parte hotararea primei instante data de o judecatorie si modifica cuantumul despagubirilor aproape la jumatate din ce s-a dat initial.:
Admite apelurile declarate de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA ********, inculpatul*******şi asiguratorul SC ********- prin Sucursala ******împotriva sentinţei penale nr. ***din *****.2014 pronunţată de Judecătoria *****. Desfiinţează în parte sentinţa primei instanţe pe latură civilă şi rejudecând cauza, pe fond, pronunţă o nouă hotărâre, în sensul că, reduce cuantumul daunelor morale acordate părţilor civile ******, ****** şi ******şi ******, după cum urmează: - de la 100.000 lei la 50.000 lei pentru partea civilă *****;
- de la câte 50.000 lei la câte 30.000 lei pentru fiecare dintre părţile civile *****, ***** şi *****. Modifică obligarea inculpatului alături de asiguratorul SC *****la plata daunelor materiale şi daunelor morale către părţile civile, cu dobânda legală aferentă sumelor acordate începând cu data de *****până la achitarea integrală a sumelor în sensul că se dispune obligarea acestora la plata dobânzilor legale, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până la achitarea integrală a sumelor cu titlu de daune materiale şi daune morale. Înlătură obligarea asiguratorului de răspundere civilă la plata sumei de 1.000 lei cheltuieli judiciare către stat, urmând să fie plătite numai de către inculpat. Respinge, ca nefondate, apelurile părţilor civile ****şi ****, declarate împotriva aceleiaşi sentinţe. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei. Obligă apelanţii părţi civile la plata sumei de câte 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, ****.
Document: Hotarâre ****.
Multumesc!
Aveti caile extraordinare de atac, succesul acestora depinzand de ce s-a facut in dosar pana acum si daca , dupa darea celor doua hotarari, exista motive legale pentru a avea succes in caile extraordinare de atac prevazute4 de cod.
Vorbiti cu avocatul care v-a reprezentat/asistat in fazele anterioare de judecata petru a vedea daca v-ati putea incadra in aceste faze de judecata.
Tinand cont ca avocatul isi ia un onorariu de succes, procent din cuantumul daunelor, acesta va insista probabil sa mergem mai departe. Exista un risc daca se merge mai departe, se poate micsora cuantumul, se poate da o hotarare in favoarea inculpatului? Inculpatul poate ataca la randul sau hotararea data de Curtea de Apel? Daca avocatul nu ma convinge ca se poate obtine o decizie in favaoarea noastra ma pot opri aici?
Multumesc pentru raspuns!