avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi
Forum Activitate ema_voch

Activitate ema_voch

Salut! In primul rand multumesc pentru raspuns, raspuns pe care il banuiam dar voiam sa fiu sigur. Daca nu te deranjeaza as dori sa iti exprimi punctul de vedere si cu celelalte doua clauze care suna in felul urmator:
1. Angajatul nu are voie sa-si constituie firma sau sa devina asociat/actionar intr-o alta companie cu domeniu de activitate identic sau asemanator cu cel al angajatorului pe perioada contractului in caz contrar va plati daune de 10.000 euro angajatorului.
2. Angajatul se obliga ca in termen de 18 luni de la incetarea contractului de munca sa nu se angajeze la o firma concurenta ce are domeniu de activitate identic sau asemanator cu al angajatorului. In caz contrar angajatul va datora angajatorului cate 10.000 de lei pentru fiecare luna pana la implinirea termenului de 18 luni. Or daca prima mi se pare normala si ok, ce-a de-a doua mi-o asum dar mi se pare totusi ca iti cam ingradeste niste drepturi, cum ar fi dreptul de a munci, dreptul la o cariera, libertatea muncii...etc.
Salut!
Am si eu nevoie de putin ajutor. De curand am semnat un contract de munca si din naivitate si incredere in cuvantul omului am citit doar o parte din el. Contractul contine 3 clauze mai speciale care ma framanta cu 2 dintre ele sunt de acord si mi le asum ce-a de-a treia suna in felul urmator: "NU AM VOIE SA PLEC DE LA RESPECTIVUL ANGAJATOR MAI DEVREME DE 18 LUNI, IN CAZ CONTRAR ANGAJATUL SE VA SUPUNE DECIZIEI INSTANTEI DE JUDECATA". Mai mentionez ca contractul e pe perioada determinata de 3 luni, in contractul de munca nu sunt decat clauzele acelea doua pe care mi le asum, ce-a de-a treia clauza impreuna cu celelalte doua asumate de mine e trecuta in anexa la clauze de confidentialitate si fidelitate. Risc vreo ceva in cazul demisiei indiferent de motiv, ma mai gandesc ca este si varianta sa raman 3 luni si cand trebuie sa adaugam actul aditional si sa facem pe perioada nedeterminata sa nu mai semnez si sa se considere contract incheiat la termen.
Buna ziua!
Situatia mea e urmatoarea: pe la jumatatea lunii iulie 2013 mi-am dat demisia de la vechiul loc de munca. Lucram in vanzari in domeniul telefoniei mobile si ori de cate ori luam locul 1 in orasul pe care activam eram recompensati cu suma de 100 lei. Lucrul acesta s-a intamplat si pe luna iunie deci in iulie teoretic ar fi trebuit sa iau bonusul respectiv, practic acest lucru nu s-a intamplat si se pare ca nici nu se mai intentioneaza a se acorda acest bonus. Bonusul era acordat in bani pe cardul de salariu prin virament bancar insa nu stiu in acte sub ce forma era trecut (nu era la negru, nu era cu bani in mana fara acte etc. "neputandui-se da de urma"). Intrebarea mea este cum as putea obtine acest bonus, exista vreo institutie abilitata unde as putea face o plangere, sau care ar fi procedura si cam ce sanse sunt de a avea un deznodamant pozitiv.
In eventualitatea unui raspuns,
Va multumesc!