taxa de timbru este prea mare de 2 ori cat valoarea masinii ,anul trecut era o varianta de a da statul in judecata pt acea taxa ,insa acum nu stium cum se mai procedeaza
Multumesc pt raspuns ,insa eu am o nelamurire si nu stiu cum sa-mi fac dreptate.Masina avea numere de franta in mometul cand vroiam sa o inmatriculez in romania ,iar cand am declarat-o la fisc mi-a calculat impozit din momentul cumpararii ,e o nebunie
buna ziua ,am cumparat o masina si urmeaza sa o inmatriculez in romania ,de cand platesc eu taxa ?din momentul inmatricularii sau din momentul in care am cumparat-o?am inteles ca o maisna neinmatriculata se numeste marfa ,atunci taxa este la fel ca o masina deja inmatriculata?multumesc
Buna ziua ,va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi.Cu 12 ani in urma am dezbatut mostenirea din urma parintilor eu fiind unica mostenitoare.Acum in 2013 a mai aparut un mostenitor avand un act de donatie facut de parinti inainte sa moara,acesta a tinut timp de 15 ani actul ascuns si nu la declarat la primarie ,acum suntem doi proprietari pe acel teren extravilan.Terenul este dat de mine in arenda la un sef de asociatie facut contract cu el pe 10 ani ,iar anul acesta nu am mai avut dreptul la foloasele terenului.Nici de la fisc nu ma scade cu acel pamant luindu-mi banii incontinuare pe el iar eu la seful de asociatie unde am terenul in arenda nu mai beneficiez de nimik din foloase.Am consultat un avocat pe problema asta ,si mi -a spus ca terenul ramane a celui cu actul de donatie,dar eu nu sunt impacata cu gandul si nu pot sa inteleg de ce dupa 15 ani sa gandit sa l declare ?un act de declara in 30 de zile asa scrie pe el.Va rog sa-mi explicati ce este de facut in situatia de fata ,ca nici primaria nu scade din calculator imi spune ca nu poate ,iar pe cel care are donatia l-a pus sa plateasca din urma si acum suntem doi mostenitori pe un singur teren.Va multumesc!