avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa pe mijlocul de transport
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa pe mijlocul de transport

buna ziua ,am cumparat o masina si urmeaza sa o inmatriculez in romania ,de cand platesc eu taxa ?din momentul inmatricularii sau din momentul in care am cumparat-o?am inteles ca o maisna neinmatriculata se numeste marfa ,atunci taxa este la fel ca o masina deja inmatriculata?multumesc
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 00:30, 10 Septembrie 2013
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pt raspuns ,insa eu am o nelamurire si nu stiu cum sa-mi fac dreptate.Masina avea numere de franta in mometul cand vroiam sa o inmatriculez in romania ,iar cand am declarat-o la fisc mi-a calculat impozit din momentul cumpararii ,e o nebunie
Este corect, pt plata impozitului sa il datorati, cu data de cand ati devenit proprietar, dvs va incadrati la acest articol din Codul Fiscal "ART. 264 Dobândiri şi transferuri ale mijloacelor de transport.
(1) În cazul unui mijloc de transport dobândit de o persoană în cursul unui an, taxa asupra mijlocului de transport se datorează de persoană de la data de întâi a lunii următoare celei în care mijlocul de transport a fost dobândit."

Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2013
gmancila, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit bgigi bgigi Pentru o masina la care am scos 2 randuri de numere rosii apoi am inmatriculat-o in Bulgaria se plateste impozit la primarie pt cele 2 luni? (vezi toată discuția)
Calcul impozit auto alex_bxl alex_bxl Am cumparat o masina (din Belgia) in 15.12.2012 (data pe contract de vanzare-cumparare) si am circulat folosind numere provizorii 90 zile. Am platit in 2013 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am cumparat o masina recent si m-am hotarat sa o vand la cateva zile cum procedez? silviu_ciovi silviu_ciovi Am cumparat o masina inscrisa in bucuresti...am facut actul de vanzare-cumparare cu propietaru + fisa de inmatriculare si cu ele sa dus la administratia de ... (vezi toată discuția)