avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Activitate horse07

Activitate horse07

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stiu ca exista rubrica pe formularul de subventie in care se completaza sumele prezente in conturi bancare fie ca sunt depozite sau conturi curente (pe langa alte bunuri). Chiar daca contul a fost deschis si cu bani el, dar nu l-ati mentionat in formular, subventia s-a aprobat. Nu stiu exact daca se efectueaza controale in acest sens.

La mine este mai simplu, cand depun cererea pentru ajutor pentru bunica mea, nu am multe de completat, pentru ca nu are alte bunuri si/sau conturi, singurul venit fiind pensia.

In legatura cu consecintele, nu cred ca vor exista, in sensul ca nu cred ca se va aplica vreo sanctiune retroactiv. Cea mai "grava" consecinta este sistarea subventiei.

Cel mai bine intrebati la primaria de care apartineti care sunt criteriile de eligibilitate si care sunt criteriile care descalifica solicitantul de la primirea subventiei.


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru sectorul 4 din Bucuresti, gasesti o lista aici:

[ link extern ]

La link-ul de mai sus ai si o lista de excluderi.

Nu stiu daca conditiile de eligibilitate sunt la fel in toate sectoarele din Bucuresti sau orasele din tara.

Din experienta iti pot spune ca, daca persoana care solicita ajutor pentru incalzire, are mai multe bunuri in proprietate (mai multe case, masini, chiar si tractoare), conturi cu bani in banci sau a mai beneficiat de alte tipuri de ajutor social, cererea nu i se va aproba.
Răspuns la discuția Succesiune garsoniera
Good point :)
Pana primesc raspunsurile de la ICVL si CEC (culmea la ICVL costul total se ridica la 256 lei pt eliberarea adeverintei de plata, pe cand la CEC este gratuita) o sa dau o fuga la OCPI Sector 2 pentru eliberarea unui extras de carte funciara de informare.

Teoretic, chiar daca nu s-a platit acea suma de 14.000 lei, datoria ar trebui sa fie prescrisa deoarece ICVL nu a dispus masurile necesare (evacuare, reziliere contract de construire).

O sa sun astazi la CEC sa-i rog sa caute si alte contracte de imprumut pe numele mamei mele in acea perioada. Poate am noroc si este cum spuneti dvs., suma sa fii fost platita prin credit.
Răspuns la discuția Succesiune garsoniera
Multumesc pentru raspuns.
Pentru dovada de la CEC am facut cerere in acesta dimineata.
Tot in aceasta dimineata, la ICVL, am prezentat actele imobilului cat si citatiile, decizia judecatoriei, si ultimile instiintari de plata. Domna de la ghiseu mi-a spus urmatoarele:

- in cazul in care s-a platit suma respectiva, ar trebui sa existe un act aditional in acest sens (pentru care am facut o cerere) din care reiese plata integrala;

- mi-a spus ca nu sunt caz singular; multe persoane au ramas cu dosarele "nefinalizate" pentru ca atunci a fost si perioada revolutiei (nu am inteles prea multe).

Referitor la extrasul de carte funciara, o sa fac si acest demers. In mod normal, ipoteca ar trebui sa fie de mult radiata iar imobilul sa fie pe numele mamei mele.

Notarul, printre alte acte, mi-a solicitat dovada achitarii integrale. Daca nu mentionez de aceasta suma de 14000 lei si prezint doar dovada achitarii de la CEC se poate deschide succesiunea?
Buna ziua,

In urma decesului mamei mele (la 01.09 a.c.), fiind unicul copil, doresc sa deschid succesiunea pentru o garsoniera, proprietate a mamei mele.

Garsoniera a fost dobandita prin contract de construire cu ICVL in anul 1983. Pe atunci, s-au facut doua contracte de imprumut la CEC, unul pentru constituirea avansului, iar altul pentru diferenta.

In anul 1984 a fost emis decretul 256, privind recalcularea preturilor locuintelor, astfel rezultand (pe atunci) o diferenta de plata de ~14.000 lei. (de la 82.000 lei pretul initial la 96.000 lei conform recalcularii).

Mama mea a fost data in judecata de catre ICVL pentru plata acestei sume, iar Judecatoria Sectorului 3 a admis actiunea, obligand-o pe mama mea la plata sumei de mai sus. Au mai urmat cateva instiintari de plata (ultima din anul 1988) dupa care nu mai am nici un act care sa dovedeasca ca a fost sau nu achitata acea suma.

Am depus cerere la fostul ICVL (Romconfort) pentru a cauta dovada platii acestei sume. In mod normal, daca suma nu era platita, mama era evacuata din locuinta, totodata pierzand si dreptul de proprietate.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- daca mama mea nu a platit acea suma rezultata din recalculare (conform decretului 256/83) si dovada achitarii nu exista, ce se poate intampla?

- daca mama nu aplatit acea suma, acum, dupa 25 de ani, eu sunt pasibil sa o platesc sau se prescrie datoria?

- pot deschide succesiunea daca nu am dovada de plata pt. cei 14.000 lei, dar in schimb am dovada de plata de la CEC?

Din cate am mai citit, decretul 256/84 a fost abrogat partial prin legea 114/96.

va multumesc anticipat pentru raspunsuri!