avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Activitate Gravensen

Activitate Gravensen

Răspuns la discuția Plangere penala pt injurii
Multumesc pt raspuns, asa am inteles si eu ca nu mai sunt prevazute dar aparent la politie s-a acceptat o plangere nu stiu exact pe ce baze. Dl militian de la sectie o tot cheama pe maicamea sa mai dea declaratii instiintandu-ma deasemenea ca daca nu se prezinta ambele parti implicate vor fi amendate pt deranjarea linistii publice, ceea ce mi se pare aberant.
Buna ziua,

Am fost pus in fata urmatoarei situatii: Locuiesc la bloc, la ultimul etaj mai precis et 8, Locuiesc cu ai mei parinti (pensionari) si una bucata bunica care sufera de Alzheimer, aceasta din urma fiind in grija mamei. Intr-o zi vecina de la etajul 1 vine la usa mea cu urlete si strigaturi cum ca maicamea ar arunca diverse lucruri pe geam (oale cu mancare varza mai exact dupa spusele ei) si pt ca maicamea hraneste porumbeii de pe bloc iar frimiturile ajung tocmai la ea la etajul 1 si ii fac mizerie etc.. In urma dezbaterilor pe care orice om normal le-ar putea avea cu un alt om mai putin normal in fata usii sale vecina de la etajul 1 pleaca. Cateva zile mai tarziu maicamea este chemata la sectia de politie unde are bucuria de a afla ca vecina i-a facut o plangere penala pt injurii si are si o dovada video care sa ii sustina plngerea. Aparent sotul o filma in timp ce aceasta se certa cu mama. Nu stiu cat de mult ar conta la aceasta situatie faptul ca mamei mele i s-a facut rau la sectie si a ajuns la spital cu salvarea unde a ramas sub observatie pana a2a zi.
Daca cineva ma poate ajuta cu un sfat pt o solutionare a acestei probleme as ramane cunoscator.
Răspuns la discuția Abuz de functie la locul de munca
Ideea este ca cererea de concediu o fac eu dar acest "specimen" decide daca se trimite sau nu mai departe (patronului firmei). Cu alte cuvinte trebuie sa ma injosesc pt dreptul meu. S-a mai intamplat o situatie de genu in care un coleg si-a trimis sg propria cerere de concediu (via mail. aceasta este procedura la noi) si pe langa faptul ca nu i s-a aprobat a mai fost si declarat absent nemotivat pt ziua pe care o ceruse libera.
Buna ziua,

Inainte de intrebari as vrea sa prezint situatia in care ma regasesc: Lucrez la o firma de 4 ani, cu un program de lucru de 2 zile (12 ore pe zi) muncitoare 2 zile libere, weekend-uri muncite cum cade tura (exista 2 ture). In momentul de fata nu am solicitat nici una din zilele de concediu de drept, zile care conform patronului la o zi libera ceruta mi se opresc 2 zile de concediu. In contractul de munca figureaza ca as lucra 8 ore pe zi.
Astazi am avut un oarecare litigiu cu un superior (seful de magazin) o intrebare legata de salariul unui coleg care se regaseste in aceiasi functie ca si mine (adjunct magazin). Colegul acesta are un salariu mai mare (nimic impotriva) insa cand am solicitat motivul acestui lucru s-a ajuns la situatia in care am fost amenintat ca voi fi dat afara, plus indemnarea la demisie daca nu imi convine situatia.
Revenind la prima parte a problemei.. Sunt convins ca din cauza acestui "conflict" mi se vor neglija anumite drepturi ca cel al concediului de odihna.
Va rog, ce sfaturi imi puteti da pt a beneficia de drepturile mele?

P.S.
Patronul firmei "tine in brate" pe acest superior al meu asa ca aducerea situatie la cunostinta acestuia presupun ca iese din discutie.

Va multumesc