revin cu mentiuni : Folosim " conventie civila " pentru a putea remunera o persoana . Acea persoana primeste 25 lei BRUT . Taxele care trebuiesc virate catre CAS , CASS si impozit pe venit sunt in valoare de 7 lei , din banii care reprezinta remuneratia neta 18 lei valoare retinuta pentru cursul de formare este de 17 lei. ( de ce dorim sa recurgem la " retinere " ? pentru ca nu dorim sa platim impozite , tva ...etc pentru un serviciu oferit de firma noastra si cu care " persoana " este de acord. Putem face retinerea ?
Un angajat in cadrul firmei noastre cu conventie civila doreste de ia parte la un curs de formare profesionala. Plata acestui curs este suportata in procent de 51 % de catre companie de training si 49% de catre el. Pot face retinere din salariu cu acordul angajatului ? ce inseamana " cu acordul lui?
Am o mare problema si nu pot gasi nici o explicatie din partea autoritatilor si cer aici ajutorul.
Vreau sa inchei contracte " conventie civila " unui grup de oameni.
Acestia vor lucra o singura ora si vor fi remunerati cu suma de 5,00 lei BRUT . ( 4,77 lei BRUT minimul stabilit de guvern pentru plata unei ore
Conventia civila prevede plata taxelor catre : CAS 10,5 % si CASS 5,5%
In momentul in care completez declaratia 112 toate valorile imi sunt rotunjite automat dupa cum urmeaza : 0.01 lei - 0.99 lei se rotunjeste la 1,00 lei iar de la 1,01 lei - 1,49 lei se rotunjeste la 1,00 lei ,iar in cazul 1,50 lei - 1,99 lei se rotnjeste la 2,00 lei .
In cazul meu contributia pentru o persoana este rotunjita la 1 leu ( abuziv din punctul meu de vedere ) iar Intrebarea mea este cum vor proceda cei de la CAS sa vireze 4 % spre pensii private pilon II ?
Recunosc ca este un caz foarte rar intalnit si nu pun aceasta intrebare de curiozitate , chiar am nevoie de un raspuns.