Intrebare: ce inseamna "A.N."? Pentru a evita orice dubiu. (incercam sa ghicesc...)
I-am semnalat banalitatea cazului si faptul ca este vorba de un banal mic site. Vad ce-mi raspunde, daca raspunde...
Siteul:
[ link extern ] /
...poate arata numele, adresa proprietarului unui domeniu web, dar eu am platit prestatorului petru a-mi ascunde identitatea din motive de securitate (aproape toata lumea procedeaza astfel).
Poate obliga oare compania de inregistrare a domeniului sa-mi divulge numele?
Poate sunt si alte cai.
Oricum, dupa ce i-am raspuns la e-mail, imi putea vedea IP-ul.
Dupa ce i-am dat sursa de unde am obtinut fotografia (site-ul respectiv permite downloadare la inalta rezolutie), ar trebui sa sara pe ei. Nu am furat poza. Nu aveam de unde sa stiu ca era poza lui!
Este ca si cum cineva ar fura un autoturism, apoi ar da-o "cadou" cuiva. In cazul acesta eu am "primit cadoul", nestiind nimic.
Hotul este distribuitorul, nu cel care o obtine de la hot (doar pentru publicare editoriala).
Somatia include tot felul de sume. 1.430 $ este oferta pentru a nu ma da in judecada, in rest celelalte sume incep e la 2.500 $, dar la un moment dat se vorbeste si despre "up to 150.000 $".
Avocatul respectiv - cel putin numele acestuia - pare real, are si un site care pare real. Fotograful intr-adevar are un site real cu acea poza.
Fara indoiala acel site care ofera poza spre download le creaza mult mai mari daune. Asta ar trebui sa-i puna pe ganduri.
Banuiesc ca mi-au supraestimat site-ul (ca importanta) si au crezut ca este vorba de o companie americana, de aceea au intrat asa de dur din start.