Daca aveti resedinta in Franta tatal nu poate pleca in Romania cu copiii fara acordul dvs. Exista Conventia de la Haga si poate fi acuzat de rapire. Incercati sa rezolvati totusi divergentele cu calm si cat mai putine procese. Un avocat bun nu strica...
avand in vedere ca la roma locuim impreuna cu tatal si ar fi imposibil sa mai stam impreuna sunt tentata sa ma intorc in romania. nu suntem casatoriti
procesul pt incredintare cu siguranta ca se va tine in italia.
acum daca eu refuz sa ma intorc in italia ar incepe un proces la tribulalul bucuresti pt inapoierea copilului inaintea celui pt custodia copilului. credeti ca statul roman poate sa refuze inapoierea copilului?
m ar obliga sa ma intorc?
sunt mama unui copil de 5 luni nascut in Italia cu resedinta la Roma, mama romanca cu resedinta la Roma si tata italian.
Am venit cu copilul insotita de tata in Romania, urma sa ne intoarecem la sfarsitul lunii iulie insa relatia dintre mine si tata a devenit periculoasa pentru copil. acesta a si fost motivul venirii in Romania. Speram insa ca lucrurile se vor calma si sa ne intoarcem in Italia. Relatia a devenit din ce in ce mai urata (amenintari ca imi va lua copilul si ma va distruge).
Imi cere sa ii inapoiez copilul. De altfel mi a sosit si instiintarea de la Ministerul nostru de Justitie pt inapoierea copilului.
Ce sanse am in obtinerea copilul in perspectiva unui proces de incredintare care din cate am fost informata de catre Ministerul nostru se poate deschide doar in Italia?
Certificatul copilui a fost transcris in Romania, inseamna ca are si cetatenie romana? Ajuta la ceva?
Tatal are o situatie buna insa casa de la Roma unde este si resedinta mea si a copilului este cu chirie. In Romania casa parintilor mei este proprietate.
Care credeti ca va fi rezultatul in urma procesul pe care statul roman urmeaza sa il deschida in favoarea tatalui? Se va tine cont de varsta copilului care este alaptat la san? Eu am serviciu acolo unde ar trebui sa ma intorc in noiembrie. Ar fi necesar sau nu sa imi caut deja serviciu aici?
Multumesc