avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Activitate corina2525

Activitate corina2525

Am înțeles . mulțumesc frumos pt timpul acordat
Dapix a scris:

Păi cel mai simplu este să n-o băgați în seamă când este sub influența alcoolului.
Evitați să mai intrați în casa ei, că legea vă interzice cât are uzufruct.

În România este legal să consumi alcool, cu condiția să nu comiți infracțiuni din cauza consumulului de alcool.
Nu are relevanță ce vârstă are consumatorul de alcool.

Am înțeles .. mulțumesc

gi-jane2 a scris:

Daca femeia are drept de uzufruct, va poate evacua, veti mai intra in casa ori cu acordul ei, ori dupa deces.
Donatia e irevocabila, deci nu poate " desface actul", dar nici sotul nu are ce sa faca.

Pe terenul ei soțul meu a construit cu bani lui o camera in care noi stam avem intrare separat .eu nu o judec că bea este viața ei .dar o persoana care consuma zilnic alcool și nejigneste și mereu plecați din casa mea nu cred că este ok .având o vârstă înaintată.nu știu dacă reușesc să mă fac înțeleasă .

Dapix a scris:

Donația este irevocabilă.
Contractul de ÎNTREȚINERE poate fi revocat în instanță.

Este dreptul ei legal să consume alcool, dar acest lucru n-o face să nu aibă discernământ, ci este responsabilă de deciziile ei.

Ce anume vreți să facă soțul`? La ce vă referiți`?

Oricum, dacă are deja UZUFRUCT cât trăiește ea, LEGAL n-aveți voie să intrați în casa ei, fără să vă dea ea permisiunea.

Buna ziua daca soacra mea a făcut contract de donație cu uzufruct copilului ei ..iar dansa ne jignește ne de afară din casă și acum spune că se duce sa desfacă contractul ...soțul meu poate face ceva? Țiind cont că noi nu o deranjam cu nimic .in schimb dansa este consumatoare de alcool și cred că oarecum numai judeca .. mulțumesc pt amabilitatea și răspuns
pur si simplu notarul mi a zis ca nu are ce sa faca si punct....sa ma reglez eu cu doamna....in fine..numai am cuvinte
multumesc pt rasp o zi buna
ia m spus doamnei ca se va ajunge s acolo si mia zis ca ea nu este obligata sa faca accea declaratie precum ca renunta la ipoteca si sa o radieze din cf..daca se ajunge in insitanta eu voi avea de castigat sau ce costuri ma ast si pe mn??
Surse proprii,imobiul este pus pe rol si platesc impozit pe el toate fiind pe numele meu...notarul mia facut ipoteca legala ca domna sa aibe garantia ca isi ia bani ,iar apoi notarul trebuia sa ii faca doamnei o delcaratie ca renunta la ipoteca si sa o radieze din cf si nu a facut ..iar eu acum nu pot vinde si nici doamna nu binevoieste sa imi dea acea declaratie la notar ..problemma mea este ce pot face fara a ajunge cu dansa la judecata?
este platit..in contract scrie ca dansa este de acord cu radiere unde a si semnat insa nu a data accea declaratie..eu pot scoate un extras de la banca unde se vede ca sa platit asa cum scrie si in contract ca sa facut virament bancar in contul vanzatoarei..insa eu acum ce pot face?ca de vandut mi sa spus ca nu pot..dansa nu vrea sa trimita acea declaratie..eu unde sa ma duc sau ce sa fac sa obtin accea radiere???
Din ce am inteles eu de la notar apar pe cadasrtu iopteca legal pe suma asa am inteles si dansii de acolo mia zis clar ca fara accea declaratia ca dansa si a luat bani eu nu pot vinde..dar eu daca am pus pe rol am platit impozitul la acest imobil daca radiera nu a avut loc ..oare de ce am putut?