avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Activitate elisabetatoma

Activitate elisabetatoma

Răspuns la discuția Plan parental
Sunt dezamagita ca am platit doi avocati si nici unul dintre ei nu s-a gandit ca ar fi bine sa venim noi cu o propunere de plan parental, program de vizitare...astfel incat sa nu mai ramana totul la intamplare sau sa astept sa ma dea el in judecata pentru a-mi impune instanta un program asa cum sugerati dumneavoastra.
Accept si constientizez faptul ca acest copil are nevoie sa relationeze si cu tatal sau, mai greu este insa sa trec peste faptul ca dincolo de usa mea nu mai stiu nimic despre viata copilului...
In hotararea judecatoreasca nu este mentionat nici un program de vizitare.
Am crezut ca putem sa stabilim impreuna un program si niste reguli, chiar daca instanta nu ne-a impus un plan parental.
Pentru fostul sot insa program inseamna sa sune azi ca vrea sa o ia maine si s ao aduca peste doua sau trei zile, in fucntie de cum va dori...
Sunt nemultumita ca o expune la calatorii lungi si nesigure fara sa anunte, nu respecta orele de somn, programul educativ etc..
Chiar simt ca nu pot face nimic in privinta asta si nimeni si nimic nu ma poate ajuta...
El nu are o locuinta proprie, nua re loc de munca stabil, nu contribuie la plata gradinitei, a cursurilor extra, nu plateste pensie alimentara, dar nu am ce face trebuie sa las copilul s amearga la el de cate ori are chef... Sunt atat de dezamagita de acest sitem juridic...
Răspuns la discuția Pensie alimentara
Multumesc frumos!
Ce anume inseamna "Obligatia legala de intretinere poate fi indeplinita si in natura" ?

Procesul a inceput in Bucuresti unde aveam resedinta temporara. instanta a hotarat mutarea procesului in orasul in care aveam domiciliul permanent. Avocatul a refuzat sa vina din bucuresti in orasul in care locuim noi( ceea ce nu l-a impiedicat insa sa accepte cazul si s aincaseze onorariul), asa ca...am apelat la un nou avocat.
Copilul are 4 ani. Ce anume intelegeti printr-un program de vizita mai larg ?
il vede deja doua/trei zile pe saptamana si doarme 1 noapte sau doua la el. Cat ar trebui sa il las sa stea la el ? 5 zile din 7, cand nici macar nu stiu in ce conditii sta si in compania cui ?
Si in legatura cu pastrarea numelui. Pe cale administrativa insemnand ce anume, ce pasi trebuie sa urmez ?
Multumesc frumos pentru raspuns.
Discuție Plan parental
Buna ziua!
In urma unui proces de divort am avut parte de niste experiente extrem de nefericite cu doi avocati care m-au reprezentat. Au luat banii si cam atat...
PRocesul s-a incheiat in cele din urma dar eu am ramas cu multe probleme nerezolvate.
Cu toate ca dosarul a fost depus in octombrie 2012 si din cate am inteles ar fi trebuit sa fie sub incidenta vechiului cod comun, dna judecatoare a hotrat custodia comuna. :(
Din pacate nu am fost sfatuita sa depun un plan parental de comun acord, procesul s-a terminat si sa fac un nou recurs, chiar nu am cum financiar. Neavand un plan parental, dar avand totusi custodie comuna, fostul sot face constant presiuni sa ia copilul cat mai mult, sa ramana cat mai multe nopti la el, etc... Ce mai pot face acum fara sa implice foarte multi bani in aceasta privinta?
Un alt aspect ar fi acela ca am cerut, in primul rand pentru protejarea copilului, pastrarea numelui, ceea ce nu am obtinut. Fostul sot ar fi totusi de acord intre timp cu acest aspect. Unde pot sa ma adresez?
Multumesc frumos.
Buna ziua!
In urma unui proces de divort fostul sot este obligat la plata pensiei alimentare. Din pacate nu se intampla acest lucru, cu toate ca are si retoactiv din 2012 de platit + cheltuieli de judecata.
Motivarea lui este ca nu are bani. Din cate banuiesc eu nu are un loc de munca...
Exista vreo forma prin care totusi copilul poate beneficia de acest drept ? Sau daca el spune nu am...asta este?
Pot sa il restrictionez in privinta programului de vizita al copilului daca nu plateste pensia ?
Multumesc frumos.