avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Activitate oana _mihail

Activitate oana _mihail

Răspuns la discuția RECUPERARE DATORII CHIRIASI
Acum am vazut acum ca, contractul nu are termen. Si nu a fost inregistrat la finante.A fost inchiriat doar prin agentie.
Buna ziua,

Va scriu in speranta ca imi veti da o solutie pentru recuperarea datoriilor la intretinere a chiriasilor. Mentionez ca am avut contract dar a expirat si nu l-am prelungit, considerandu-i de buna credinta. Insa au fugit si nu si-au achitat datoriile la intretinere, gaz, curent. Nu mai raspund la telefon insa stiu unde stau. Mai am vreo sansa sa ii constrang sa-si achite datoriile?
Răspuns la discuția DIVORT REZIDENT ITALIA
Am inteles si va multumesc pentru raspunsuri. Totusi nu imi este clar daca prin procura speciala se poate depune cerere de divort sau doar ma va reprezenta la termene.?
Răspuns la discuția DIVORT REZIDENT ITALIA
Cei doi soti au bunuri in comun in Romania. Nici pentru partaj nu trebuie prezenta partilor? Este valabila o procura facuta la ambasada Romaniei pentru un avocat din Romania?
Buna ziua. V-as ruga sa imi spuneti cum se poate proceda pentru ca o persoana , cetatean roman cu rezidenta in Italia sa deschida actiune de divort. Mentionez ca sotul, cu domiciliul in Romania se afla momentan tot in Italia dar nu are rezidenta stabila. Deasemenea persoana in cauza nu poate veni in Romania pentru deschidere procedurii de divort.
Răspuns la discuția GARANTIE DE BUNA EXECUTIE
Nu cred ca e suficient doar procesul verbal semnat de ambele parti. Cred ca ar trebui facuta o adresa catre autoritatea contractanta prin care solicitati deblocarea garantiei de buna executie aferenta contractului nr.___din _____, constutuita prin _______( retineri din facturi/ virament in contul de garantii). Autoritatea contractanta va solicita bancii deblocare sumei din contul dvs. de garantie.
Voi face o sesizare la ITM si voi vedea daca se intampla ceva. Insa ei au "relatii" foarte bune la ITM si nu cred ca voi rezolva mare lucru. Ideea e ca s-au purtat foarte urat si doar acum ca am plecat mi-a venit curajul sa actionez.
Nu am fost indusa in eroare, actul aditional a fost semnat la 01.09.2006. Cred ca incepand cu 01.01.2007 erau ei obligati sa mareasca salariu la 1000 .
Am crezut ca respectiva societate va alinia salariile conform normelor in vigoare insa nu a fost asa. Acolo toti angajatii salariu minim pe economie ( directori tehnici, director adjunct). Mai dadeau cativa banuti la negru, dar de marit pe cartea de munca nici vorba. Nu iti convenea, erai liber sa pleci. Iar lichidarea nu o faceau la zi ce te chemau dupa 2 luni(salariu pe august se lua in septembrie).Acum ca am plecat de acolo ma gandeam ca as putea face ceva.
Buna ziua,
In anul 2006,am fost angajata la o societate in functia de operator date, deci cu salariu minim pe economie. Ulterior am fost mutata la departamentul financiar contabil, cu act aditional prin care eram trecuta economist ( act aditional inregistrat la ITM), insa salariu a ramas acelasi. Intrebarea mea este daca se mai poate face ceva astfel incat respectiva societate sa-mi plateasca contributiile aferente pentru angajat cu studii superioare?Cui ar trebui sa ma adresez?