avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... RECUPERARE DATORII CHIRIASI
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

RECUPERARE DATORII CHIRIASI

Buna ziua,

Va scriu in speranta ca imi veti da o solutie pentru recuperarea datoriilor la intretinere a chiriasilor. Mentionez ca am avut contract dar a expirat si nu l-am prelungit, considerandu-i de buna credinta. Insa au fugit si nu si-au achitat datoriile la intretinere, gaz, curent. Nu mai raspund la telefon insa stiu unde stau. Mai am vreo sansa sa ii constrang sa-si achite datoriile?
Cel mai recent răspuns: Rubia Rubia , Consultant resurse umane 15:51, 14 Mai 2009
Daca la expirarea termenului pentru care s-a incheiat contractul,chiriasul a continuat sa ramana in casa ,fara sa-l impiedicati,se considera ca el doreste inchirierea in aceleasi conditii.Este o reinnoire de drept plin a contractului,tacita relocatiune.
Pentru ca nu reusiti pe cale amiabila,va ramane cea in instanta.
Ultima modificare: Luni, 11 Mai 2009
ContSters76710, utilizator
Acum am vazut acum ca, contractul nu are termen. Si nu a fost inregistrat la finante.A fost inchiriat doar prin agentie.
Daca n ul-ati inregistrat la Finante... bucurati-va de impozitul pe care nu l-ati platit, dar nu inainte de a plati datoriile fostilor chiriasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tacita relocatiune zzanetta zzanetta Daca tacita relocatiune nu este trecuta in contract ea poate fi invocata si aplicata. (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere mihaela495 mihaela495 Buna ziua, In calitate de proprietar (persoana fizica) am incheiat un contract de inchiriere cu un chiras (PJ). Contractul a fost inregistrat la Finante si ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere ContSters59029 ContSters59029 Dupa expirarea unui contract de inchiriere daca locatorul continua sa incaseze chiria in baza acestui contract se poate spune ca opereaza tacita relocatiune in ... (vezi toată discuția)