iandar
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu cred ca m-am explicat destul de bine ieu si sotia mea am suportato toate cheltuielile.Daca as angaja pe cineva si il platesc ii ca si cum noi am avea grija,tinand cont ca toate cheltuielile le supotam noi.Am citit m-ai atent contractul si ii un contract de usul fruc viager.Multumesc.
iandar
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cand am facut contractul nu credeam ca o sa plec din tara.In contract scrie ca ii asigur intretinerea nu ca am
grija personalAs m-ai vrea sa mentionez ca bunica are inceput de alzaimer si ca chiar daca as sta in Ro tot nu as putea sta 24 din 24 acasa trebuie sa si muncesc iar bolnavi de alzaimer trebuie asistati 24 din 24
Buna seara as dori si eu o informatie.In anul 2000 ieu si sotia mea am facut un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere intre noi si bunica sotiei.Timp de 7 ani am locuit impreuna cu batrana iar dupa aceea am pleca la munca in strainatate.In tot acest timp m-ai exact di 2007 pana in prezent de bunica se ocupa mama sotiei mele care era fica batranei.In acest an mama sotiei a decedat si nu m-ai ieste cine sa vada de baunica.Mentionez ca toate cheltuielile de intretinere a batranei au fost suportate de noi inclusiv lucrari de imbunatatire a confortului.Acum dupa moartea mamei sotiei noi am vrea sa o ducem pe bunica la o casa de batrani tot pe cheltuiala noastra doar ca unul di copii bunici nu este de acord.Ce putem face.Va rog un raspuns cat m-ai repede.Multumesc.
Ar m-ai fi o problema, ruda mea despre care va vorbeam nu vrea sa imi arate celalalt titlu, i-mi spune doar ca il are eu si nici tatal meu (care din pacate este mort)nu am reusit sa il vedem .Acum eu traiesc doar cu amenintarea ca vine sa isi i-a parte cre o are trecuta pe certificat.
Succesiunea am facuto a mai ramas doar problema cu certificatul de proprietate.M-ai am o intrebare iel poate sa intre pe teren daca eu consider acel act fara valoare si nu are o hotarare judecatoreasca?Va intreb pentru ca ma ameninta ca vine sa isi ia pamantul ca are acte.MULTUMESC PENTRU RASPUNS.
Buna ziua in urma succesiuni dezbatute dupa moartea tatalui meu am surpriza sza constat ca pe terenul si gradina pe care este construita casa sunt eliberate 2(doua)certificate de proprietate.Intrebarea mea este:
1)Este posibil sa fie eliberate 2(doua)certificate de proprietate pe acelasi teren tinind cont de faptul ca certificatul pe care il am ieu este un certificat in care se mentioneaza tot terenul pe care la dobandit tatal meu inpreuna cu frati(mostenire de familie ramasa da la parinti lor)teren intravilan si teren extravilan.
2)Cele doua certificate de proprietate fac referire doar la terenul intravilan unde o ruda de a mea (frate cu tata)sustine ca detine o bucata din acel teren pe care spune ca are acte(certificat de proprietate)al doilea certificat de care vorbeam mai sus.
mentionez ca notarul care a facut succesiune spunea ca nu se poate sa fie doua certificate de proprietate pe acelasi teren si ca certificatul pe care eu il detin este cel care trebuie sa fie luat in considerare .
in cazul acesta cine are dreptate si ce trebuie sa fac.
Ce vreti sa spuneti cu acceptati sau nu mostenirea.Iar daca o accept sau nu o accept ce se poate intimpla.As dori sa imi raspundeti ca sa stiu ce sa fac pentru ca nu am mai trecut prin asa ceva si nu stiu care sunt consecintele.
As dori sa stiu in cit timp dupa decesul tatalui trebuie facuta succesiunea,iar daca nu se face ce se intimpla cu bunurile ramase.Cineva zicea ca daca nu se face succesiunea bunurile ramase trec la stat?Mentionez ca suntem mama si 3 frati.multumesc.
Buna ziua as dori sa ma ajutati si pe mine cu o problema mai complicata.Tatal meu are 73 de ani si are o problema cind incepe sa bea alcool nu se mai controleaza adica face scandal cu toata lumea inclusiv cu noi copii dar si cu mama .Noi copii nu locuim cu iel dar ne suna si ne zice de toate la telefon.Cu mama ieste mai grav ca o face in toate felurile si ii si ia in vistra(o injura,oda afara di casa ameninta ca da foc la casa ca o omoara si pe ia etc.Cum as putea sa rezolv problema in mod legal sa zicem asa.Adica as vrea sa il internez la un sanatoriu dar nu vrea nici in ruptul capului zicind mereu ca iel nu are probleme ca noi avem probleme si ca nu vrem sa il lasam sa traiasca.va rog sa ma ajutati ca nu stiu ce sa mai fac.Multumesc anticipat tuturor pentru sfaturi.