Buna ziua in urma succesiuni dezbatute dupa moartea tatalui meu am surpriza sza constat ca pe terenul si gradina pe care este construita casa sunt eliberate 2(doua)certificate de proprietate.Intrebarea mea este:
1)Este posibil sa fie eliberate 2(doua)certificate de proprietate pe acelasi teren tinind cont de faptul ca certificatul pe care il am ieu este un certificat in care se mentioneaza tot terenul pe care la dobandit tatal meu inpreuna cu frati(mostenire de familie ramasa da la parinti lor)teren intravilan si teren extravilan.
2)Cele doua certificate de proprietate fac referire doar la terenul intravilan unde o ruda de a mea (frate cu tata)sustine ca detine o bucata din acel teren pe care spune ca are acte(certificat de proprietate)al doilea certificat de care vorbeam mai sus.
mentionez ca notarul care a facut succesiune spunea ca nu se poate sa fie doua certificate de proprietate pe acelasi teren si ca certificatul pe care eu il detin este cel care trebuie sa fie luat in considerare .
in cazul acesta cine are dreptate si ce trebuie sa fac.
Buna ziua,
Ambii, si sa va explic de ce: din pacate, in multe situatii, s-au eliberat titluri de proprietate gresite.
Va trebui sa va adresati, daca unchiul chiar are acel act, instantelor de judecata pentru a stabili al cui este terenul.
Pana atunci va indemn sa dezbateti succesiunea.
Succesiunea am facuto a mai ramas doar problema cu certificatul de proprietate.M-ai am o intrebare iel poate sa intre pe teren daca eu consider acel act fara valoare si nu are o hotarare judecatoreasca?Va intreb pentru ca ma ameninta ca vine sa isi ia pamantul ca are acte.MULTUMESC PENTRU RASPUNS.
Din păcate pot fi emise chiar și 3 titluri de proprietate pt. același teren Soluția este în instanță - în sensul constatării nulității absolute al celuilalt titlu de proprietate.
Din păcate, atâta vreme cât nu este anulat unul din cele 2 certificate, fiecare se poate considera ca proprietar al terenului respectiv.
Un avocat ---care să examineze cele 2 titluri de proprietate și să vadă dacă sunt corect emise, pe baza actelor pe care le veți prezenta.
Ar m-ai fi o problema, ruda mea despre care va vorbeam nu vrea sa imi arate celalalt titlu, i-mi spune doar ca il are eu si nici tatal meu (care din pacate este mort)nu am reusit sa il vedem .Acum eu traiesc doar cu amenintarea ca vine sa isi i-a parte cre o are trecuta pe certificat.
Deoarece nu stiți dacă ruda are sau nu titlu de proprietate pe suprafața respectivă solicitați primăriei, în scris, să vă comunice dacă există titlu de proprietate pe numele ...., al rudei, pe terenul situat ... având vecinătățile...., sau CF dacă este terenul întabulat. În cazul că există acest titlu să vi se comunice și actele care au stat la baza emiterii acestui titlu.
Cererea o faceți în temeiul L.544/2001 A INFORMAȚIILOR PUBLICE(ceeace solicitați d-voastră este inf. publică) și este obligația PRIMARULUI în calitate de președinte al Comisiei locale funciare să comunice aceste informații(art. 81 HG 890/2005)
Act succesiune
Nica Angela
Act succesiune.Buna ziua.An făcut succesiunea după decesul tatălui în anul 1985 fiind patru frați și acum urmează să facem succesiunea după decesul ... (vezi toată discuția)