avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Activitate Angela_b1260

Activitate Angela_b1260

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati in problema urmatoare: sunt in pensie de gradul III, deci capacitatea mea de munca este redusa la jumatate. Va rog sa ma lamuriti cum se interpreteaza jumatate de norma? As putea sa lucrez 8 ore/zi si ziua urmatoare libera sau este obligatoriu sa merg in fiecare zi 4 ore?
Deasemenea va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in timpul concediului de odihna, a intervenit o problema medicala, pentru care s-a eliberat concediu de boala. Se intrerupe CO pe perioada CM sau nu? Mi s-a spus ca raman in CO. Este legal?
Va multumesc frumos de lamuriri.
As dori sa va mai intreb: deci eu inteleg ca pana la sfarsitul anului 2013, eu trebuie sa uzez tot CO-ul si cel aferent anului 2012 si cel aferent anului 2013?
Va multumesc
Buna ziua
Am cateva nelamuriri legate de CO-ul meu neuzat si va rog sa ma ajutati:

Incepand cu 01.02 2012- pana la 31.07. 2013 am fost in concediu medical, in urma depistarii unui cancer.
Incepand cu data de 01.08.2013, eu am cerut pensionarea in gradul III, si deci m-am intors la servici cu 1/2 de norma (lucrez in fiecare zi 4 ore).
Mentionez ca pentru perioada in care am fost in concediu medical, am ramas cu CO neuzat.
Dupa intoarcerea mea la seviciu,mi s-a comunicat ca trebuie sa-mi consum CO incepand cu cel corespunzator anului 2012, perioada in care eu am fost angajata cu norma intreaga. (corespunzator perioadei 01.02.2013-31.07.2013 in care am fost in concediu de boala)
Acum ptr.zilele de CO sunt platita corespunzator unei 1/2 de norma, inclusiv ptr.CO corespunzator 01.02.2012-31.07.2013.
Este corect acest lucru?
Deasemenea intreb daca sunt obligata sa uzez in fapt CO pentru 2012 (platita corespunzator unei 1/2 de norma) sau am dreptul de a mi se plati, corespunzator unei norma intregi, fara sa-l uzez in fapt?
Va multumesc