Buna ziua
Va rog sa ma ajutati in problema urmatoare: sunt in pensie de gradul III, deci capacitatea mea de munca este redusa la jumatate. Va rog sa ma lamuriti cum se interpreteaza jumatate de norma? As putea sa lucrez 8 ore/zi si ziua urmatoare libera sau este obligatoriu sa merg in fiecare zi 4 ore?
Deasemenea va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in timpul concediului de odihna, a intervenit o problema medicala, pentru care s-a eliberat concediu de boala. Se intrerupe CO pe perioada CM sau nu? Mi s-a spus ca raman in CO. Este legal?
Durata maxima a timpului de munca este de 4 ore/zi.
Nu cred , in opinia mea, ca in cazul dvs se poate vorbi despre un program de munca inegal.
CO este suspendat pe durata concediului medical. In acest sens, art. 16 alin. (1) din OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate stabileste ca, asiguratii a caror incapacitate temporara de munca a survenit in timpul concediului de odihna sau al concediului fara plata beneficiaza de indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, concediul de odihna sau fara plata fiind intrerupt, urmand ca zilele neefectuate sa fie reprogramate.