avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna platit in avans si intrerupt ce ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna platit in avans si intrerupt ce concediu medical

Buna ziua!
In luna decembrie mi s-au platit in avans 5 zile concediu odihna pe care le-am si efectuat. Insa in perioada 29-31.12.14 am avut concediu medical, iar in momentul in care am inaintat concediul medical celor de la RU, mi s-a spus ca nu il pot lua in considerare intrucat mi s-a platit in avans concediul de odihna.
Legea spune ca se poate intrerupe CO cu CM, insa in cazul in care CO este platit in avans, care este procedura?
Mentionez faptul ca pe mine ma intereseaza doar sa pot beneficia de acele trei zile de concediu de odihna cand o sa am nevoie.
Ultima modificare: Luni, 12 Ianuarie 2015
Ali_Cipi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:10, 12 Ianuarie 2015
Codul Muncii prevede la art.150 alin.3 ca, indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.

Asadar, este eronat ceea ce sustine angajatorul dvs.

OUG 158/2005
Art. 16
(1)Asiguratii a caror incapacitate temporara de munca a survenit in timpul concediului de odihna sau al concediului fara plata beneficiaza de indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, concediul de odihna sau fara plata fiind intrerupt, urmand ca zilele neefectuate sa fie reprogramate.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul fara plata Vivian Ingrid Vivian Ingrid As dori sa stiu daca un concediu medical decaleaza concediul fara plata deja luat!Stiu ca in cazul concediului de odihna, concediul medical survenit in timpul ... (vezi toată discuția)
Ce reprezinta jumatate de norma pentru pensie gradul iii si intrerupere co cu cm Angela_b1260 Angela_b1260 Buna ziua Va rog sa ma ajutati in problema urmatoare: sunt in pensie de gradul III, deci capacitatea mea de munca este redusa la jumatate. ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in timpul concediului de odihna valentin_76 valentin_76 Buna seara! Am urmatoarea intrebare: Fiind in concediul de odihna a intervenit o spitalizare urmata de concediul medical. As vrea sa aflu cum se ... (vezi toată discuția)