avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Activitate Roxx07

Activitate Roxx07

Răspuns la discuția Reincredintare minor
Multumesc pentru raspuns. Asa intentionez, sa deschid actiune
Sunt divortata de fostul meu sot de aproximativ 10 ani. La momentul divortului aveam doi copii minori, baiatul fiind incredintat tatalui iar fetita mie, decizie pe care o comunicasem instantei anterior. Am mentinut relatiile cu copiii, fiecare dintre parinti avandu-i 1 weekend la fiecare 2 saptamani in grija. Baiatul a facut 14 ani si isi doreste sa stea cu mine si cu sora lui, motivand ca tatal are probleme cu alcoolul si ca uneori este agresiv in limbaj fata de el. A mentionat si ceva acte de agresivitate fizica, nu foarte dese, dar care l-au afectat. Fetita (12 ani) a povestit si ea ca a vazut astfel de acte. Chiar fosta mea soacra a spus ca daca va fi nevoie va depune marturie ca fiul meu sa imi fie incredintat daca voi decide sa deschid proces.
Intrebarea mea este daca trebuie neaparat sa ajung din nou in tribunal pentru reincredintare sau exista si alta posibilitate legala. Sau eventual la ce varsta minorul poate decide sa stea cu mine fara ca aceasta decizie sa aiba urmari asupra niciunuia dintre noi. Mentionez ca doar actualul meu sot lucreaza(nu avem probleme de ordin financiar), iar eu ma ocup strict de casa si de fetita .
Multumesc mult pentru raspunsuri. De mers merg pana la capat, sa-mi iau copilul de la el. Am sa vorbesc si la Protectia Copilului, ar trebui sa il scoata totusi din mediul respectiv
Nu stiu cum sa procedez de aceea am ales sa va cer un sfat. Am divortat in 2008, cu doi copii din care unul a fost dat tatalui si unul mie. Tatal a inceput sa aiba probleme mari cu alcoolul si de ceva timp a inceput sa fie violent cu baiatul. La ultima cearta a asistat si fiica noastra, iar ambii copii spun ca tatal i-a pus mana in gat copilului. Baiatul are 12 ani si spune mereu ca isi doreste sa vina sa stea cu noi. Avand in vedere ca hoararea judecatoreasca este definitiva si irevocabila, am vreo portita legala de a cere baiatul in grija mea? Nu consider ca mediul este unul favorabil cresterii si dezvoltarii sale,desi locuieste in aceeasi casa cu fostii socri,care il protejeaza. Nu consider ca atitudinea tatalui este corespunzatoare,iar copilul sufera. La cine ma pot adresa in aceasta problema? Mentionez ca singurele dovezi sunt ceea ce povestesc copiii acasa, cu toate acestea insa, fosta mea soacra mi-a spus sa daca am vreo cale legala de a-mi lua copilul ea ma sustine,inclusiv cu martori, ca tatal este iresponsabil.
Va multumesc anticipat pentru raspuns