Nu stiu cum sa procedez de aceea am ales sa va cer un sfat. Am divortat in 2008, cu doi copii din care unul a fost dat tatalui si unul mie. Tatal a inceput sa aiba probleme mari cu alcoolul si de ceva timp a inceput sa fie violent cu baiatul. La ultima cearta a asistat si fiica noastra, iar ambii copii spun ca tatal i-a pus mana in gat copilului. Baiatul are 12 ani si spune mereu ca isi doreste sa vina sa stea cu noi. Avand in vedere ca hoararea judecatoreasca este definitiva si irevocabila, am vreo portita legala de a cere baiatul in grija mea? Nu consider ca mediul este unul favorabil cresterii si dezvoltarii sale,desi locuieste in aceeasi casa cu fostii socri,care il protejeaza. Nu consider ca atitudinea tatalui este corespunzatoare,iar copilul sufera. La cine ma pot adresa in aceasta problema? Mentionez ca singurele dovezi sunt ceea ce povestesc copiii acasa, cu toate acestea insa, fosta mea soacra mi-a spus sa daca am vreo cale legala de a-mi lua copilul ea ma sustine,inclusiv cu martori, ca tatal este iresponsabil.
Va multumesc anticipat pentru raspuns
Ordonanta, rapid, adresa la directia de protectie a copilului (e mai mult o formalitate care va ajuta, insa teoretic, in dosar, practic nu va asteptati sa ia copilul din mediul violent, desi ar trebui). Depinde cat de departe vreti sa mergeti, puteti face pangere penala impotriva tatalui si/sau ordin de protectie.
Multumesc mult pentru raspunsuri. De mers merg pana la capat, sa-mi iau copilul de la el. Am sa vorbesc si la Protectia Copilului, ar trebui sa il scoata totusi din mediul respectiv
Comportamentul tatalui este de abuz psihic, emotional si fizic, in crizele de betie, poate pune in pericol viata copilului. Modelul parental oferit de tata este indezirabil si nu ofera o baza de educatie , crestere si dezvoltare potrivita pt copil. Traumatizand-ul, il impiedica pe acesta sa fie firesc, sa se comporte adecvat varstei, sa invete, sa faca sport, etc. Luati legatura si cu psihologul de la protectia copilului, poate faceti si o evaluare care sa sustina scoaterea copilului din mediul acela.