avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara!- imi pot lua copilul de la tata?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara!- imi pot lua copilul de la tata?

Nu stiu cum sa procedez de aceea am ales sa va cer un sfat. Am divortat in 2008, cu doi copii din care unul a fost dat tatalui si unul mie. Tatal a inceput sa aiba probleme mari cu alcoolul si de ceva timp a inceput sa fie violent cu baiatul. La ultima cearta a asistat si fiica noastra, iar ambii copii spun ca tatal i-a pus mana in gat copilului. Baiatul are 12 ani si spune mereu ca isi doreste sa vina sa stea cu noi. Avand in vedere ca hoararea judecatoreasca este definitiva si irevocabila, am vreo portita legala de a cere baiatul in grija mea? Nu consider ca mediul este unul favorabil cresterii si dezvoltarii sale,desi locuieste in aceeasi casa cu fostii socri,care il protejeaza. Nu consider ca atitudinea tatalui este corespunzatoare,iar copilul sufera. La cine ma pot adresa in aceasta problema? Mentionez ca singurele dovezi sunt ceea ce povestesc copiii acasa, cu toate acestea insa, fosta mea soacra mi-a spus sa daca am vreo cale legala de a-mi lua copilul ea ma sustine,inclusiv cu martori, ca tatal este iresponsabil.
Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 15:13, 14 Ianuarie 2016
Puteți modifica măsura printr-o cerere de chemare în judecată. Odată cu cererea depuneți și o ordonanță președințială pentru stabilirea locuinței copilului la dvs până la soluționarea acțiunii de fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul tatalui pt emigrare si exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ralu_k79 ralu_k79 Buna ziua, Sunt in proces de emigare in Canada,sotul meu fiind cetatean canadian,si la Ambasada Canadei din Bucuresti mi-a fost cerut acordul tatalui biologic ... (vezi toată discuția)
Plasament in regim de urgenta minor RAMAV RAMAV Buna ziua, Am nevoie de putin ajutor legat de masura numita plasament in regim de urgenta minor. Parintii sunt divortati, exista autoritate parentala ... (vezi toată discuția)
Cum se poate dovedi alienarea parentală? se poate cere ajutorul unei autorități tutelare? bobov22 bobov22 Cum se poate dovedi alienarea parentala? Se poate cere ajutorul unei autoritati tutelare? (vezi toată discuția)