Sunt divortata de fostul meu sot de aproximativ 10 ani. La momentul divortului aveam doi copii minori, baiatul fiind incredintat tatalui iar fetita mie, decizie pe care o comunicasem instantei anterior. Am mentinut relatiile cu copiii, fiecare dintre parinti avandu-i 1 weekend la fiecare 2 saptamani in grija. Baiatul a facut 14 ani si isi doreste sa stea cu mine si cu sora lui, motivand ca tatal are probleme cu alcoolul si ca uneori este agresiv in limbaj fata de el. A mentionat si ceva acte de agresivitate fizica, nu foarte dese, dar care l-au afectat. Fetita (12 ani) a povestit si ea ca a vazut astfel de acte. Chiar fosta mea soacra a spus ca daca va fi nevoie va depune marturie ca fiul meu sa imi fie incredintat daca voi decide sa deschid proces.
Intrebarea mea este daca trebuie neaparat sa ajung din nou in tribunal pentru reincredintare sau exista si alta posibilitate legala. Sau eventual la ce varsta minorul poate decide sa stea cu mine fara ca aceasta decizie sa aiba urmari asupra niciunuia dintre noi. Mentionez ca doar actualul meu sot lucreaza(nu avem probleme de ordin financiar), iar eu ma ocup strict de casa si de fetita .
buna seara,
Ca sa poata stabili singur trebuie sa aiba 18 ani.
Va sfatuiesc sa deschideti o actiune de reincredintare minor si sa solicitati ca si baiatului sa-i fie stabilit domiciliul la dumneavoastra.
Nu-l decadeti din drepturi, nu ii ingraditi sa aiba relatii cu copiii dar ...
Va sfatuiesc sa incercati intai prin mediator. Mi se pare mult mai simplu si in plus, aratati ca ati avut bunavointa si ati incercat sa rezolvati problema si amiabil.
Cine stie, poate va scutiti de o bataie de cap....
Dacă tatăl vrea lucrurile pot fi destul de simple.
Practic nici nu va trebuie act daca va înțelegeți amiabil.
Dacă tatăl nu este de acord va fi necesară o judecată.
După părerea mea ati avea sanse de castig daca va judecati bine.
Ajutati-ma cu un sfat
ionela86
Traiesc cu un barbat de 8 ani,de 3 ani el a divortat,are 2 minori aflati in custodia fostei.Ea a plecat in strainatate unde lucreaza si si-a cumparat o casa.In ... (vezi toată discuția)