avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Activitate vrabiutssa

Activitate vrabiutssa

Buna ziua,

Am inteles ca legal persoanele angajate cu program part - time nu au voie sa presteze ore suplimentare. Eu lucrez intr-un Call Centre, si sunt perioade cand pentru anumite activitati ar fi nevoie sa chem o persoana cu un astfel de program suplimentar pentru a realiza proiectul/taskul/activitatea respectiva. Cum as putea face legal acest lucru?

Multumesc!
Buna ziua,

acum cateva luni am incercat achizitionarea unui apartament prin credit Prima Casa. Am gasit un apartament prin Agentie Imobiliara. Toate bune si frumoase. am depus dosar la banca pentru acordarea creditului, intre timp, am mers cu un prieten de al proprietarei (nu am fost cu proprietara deoarece aceasta locuia la Paris) la agentie si am semnat un act in baza caruia i-am oferit un avans de 1000 de euro pentru apartamentul respectiv. Spre surpriza mea, dosarul nu a fost aprobat, insa intre timp a venit si proprietara in tara dorind sa semnez la notar un precontract lucru pe care eu nu puteam sa il fac deoarece nu aveam aprobarea bancii la acel moment. Insa am despus dosarul la mai multe banci (lucru care a amanat intreg procesul de vanzare cumparare cu inca 2 saptamani) pana am primit aprobare de la alta banca. Acum intervine partea mai delicata, proprietara a spus ca a primit o oferta din alta parte si ca dureaza o luna pana se hotaraste daca mi-l mai vinde sau nu apartamentul, desi in contractul semnat la agentie scrie clar ca se obliga sa nu vanda apartamentul altei persoane odata semnat si ca altfel e nevoita sa imi returneze dublul avansului, iar eu daca renunt la cumparare pierd avansul. In decursul lunii insa au aparut modificari la banca, trecerea de la creditul in euro la cel in lei, prin urmare eram obligata daca doresc sa cumpar in continuare dupa o luna sa iau rata in lei care avea o dobanda cu mult mai mare. Bineinteles ca proprietara nu a mai vandut apartamentul acelui domn pana la urma iar nici eu nu am mai avut posibilitatea de a-l achizitiona avand in vedere cat m-ar fi ajuns noua rata. Exista vreo sansa de a-mi recupera avansul in aceasta situatie?