avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Posibilitate de ore suplimentare pentru part - timeri
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Posibilitate de ore suplimentare pentru part - timeri

Buna ziua,

Am inteles ca legal persoanele angajate cu program part - time nu au voie sa presteze ore suplimentare. Eu lucrez intr-un Call Centre, si sunt perioade cand pentru anumite activitati ar fi nevoie sa chem o persoana cu un astfel de program suplimentar pentru a realiza proiectul/taskul/activitatea respectiva. Cum as putea face legal acest lucru?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:21, 15 Aprilie 2016
Angajatii incadrati cu contractul individual de muncă cu timp parţial au interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.

Solutia ar fi incheierea unui alt c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare minor cim part-time Gepetto25 Gepetto25 Buna ziua! Va rog un sfat, doresc sa angajez un minor de 17 ani cu norma de 4 ore si am urmatoarea nelamurire cu privire la prevederile care trebuie sa le ... (vezi toată discuția)
Part time vs ore suplimentare Popescu Lorena Popescu Lorena Buna ziua, daca am o angajata cu 4 ore pe zi, si in prima luna va participa la un program de training unda va sta 8 ore este legal? am voie sa o pontez ca ore ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare pentru angajatii part time? lucialuca lucialuca Buna ziua! Angajatii part time pot sa faca ore suplimentare? (vezi toată discuția)