avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare minor CIM part-time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare minor CIM part-time

Buna ziua!
Va rog un sfat, doresc sa angajez un minor de 17 ani cu norma de 4 ore si am urmatoarea nelamurire cu privire la prevederile care trebuie sa le inserez in CIM:

(1) Contractul individual de muncă cu timp parţial cuprinde, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) durata muncii şi repartizarea programului de lucru;
b) condiţiile în care se poate modifica programul de lucru;
c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.
(2) În situaţia în care într-un contract individual de muncă cu timp parţial nu sunt precizate elementele prevăzute la alin. (1), contractul se consideră a fi încheiat pentru normă întreagă.

Deci in CIM trebuie sa trec lit. c din art 105.

In contradictie vine art 124 care prevede Tinerii în vârstă de până la 18 ani nu pot presta muncă suplimentară.

Prin urmare in CIM eu mentionez ca nu are voie sa faca ore suplimentare sau ca nu are voie sa faca ore suplimentare cu exceptia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora?

Multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:49, 20 Mai 2016
Se va mentiona in c.i.m. : interdictia de efectua ore suplimentare.
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

drept contractual geany828 geany828 sunt angajat cu o norma de 4 h ,la un fast food nu am calificare,cu toate acestea lucrez SAPTAMNAL 56 DE ORE IN INTERVALUL ORAR 16- 1H DIMINEATA IAR IN ... (vezi toată discuția)
Contract de munca cu timp partial - rog un raspuns teodora27 teodora27 ESTE LEGAL CA UN SALARIAT CARE ARE CONTRACT DE MUNCA CU TIMP PARTIAL SA LUCREZE SI SAMBATA??? (vezi toată discuția)
Timp de lucru miha_ella71 miha_ella71 Administratorul unei societati este angajat cu 4 ore,are voie sa lucreze ca vanzator la firma mai multe ore? (vezi toată discuția)